USG Finance
HBO/WO | 32 - 40 uur | Landelijk | € 2200-2300

Finance Traineeship

Financials kom je overal tegen. In het bedrijfsleven, bij verzekeraars, de zakelijke dienstverlening en de overheid. Na een finance studie kun je generalistisch aan de slag gaan, maar ook als specialist. Maar hoe weet je nou welke organisatie en functie bij je past? Simpel, door tijdens het Finance traineeship bij zoveel mogelijk opdrachtgevers aan de slag te gaan, voor je écht een keuze maakt.
Solliciteer direct

Wat we vragen

  • Afgeronde HBO/WO studie Accountancy, Finance & Control, Business Administration, (Business) Economics of Finance;
  • Je vindt het leuk om in nieuwe situaties en omgevingen te functioneren;
  • Je neemt je werk serieus, maar jezelf niet zo.
  • Je bent 32 tot 40 uur per week beschikbaar.

Wat we bieden

  • Opleiding, begeleiding en de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen;
  • Salaris: HBO € 2.200,- / WO € 2.300,- + bonusregeling;
  • 25 vakantiedagen én de mogelijkheid om daar nog 5 extra dagen bij te plussen
  • Direct een vast contract;
  • Een leaseauto;
  • De mogelijkheid om jouw ambities (bijvoorbeeld reizen of een vervolgopleiding) waar te maken tijdens je dienstverband.

Over USG Finance

Met een unieke combinatie van diensten en de flexibele inzet van finance-professionals biedt USG Finance altijd een passende toekomstbestendige oplossing voor financiële en personele vraagstukken.

We zijn een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner met een breed palet aan dienstverlening. Voor professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

 

Altijd de laatste vacatures in je mail

Femke Louwers
Corporate recruiter


Deel vacature

Aan het woord: Maarten Vos

Waarom een traineeship bij USG Finance?

Als je wilt werken voor verschillende opdrachtgevers, is USG Finance een heel goede keuze. Je leert flexibel te zijn en om te gaan met verandering. Ik zit nu op opdracht binnen de control afdeling op het hoofdkantoor van Jumbo Supermarkten, maar dat had net zo goed nutsbedrijf Liander kunnen zijn. Dat is weer een hele andere branche. Je moet voldoening kunnen halen uit verandering, dat geldt voor mij zeker! Naast de opdrachten krijgen we trainingen die je direct kunt toepassen in het werkveld. Deze trainingen gaan bijvoorbeeld over soft skills, maar we ontwikkelen ons ook vakinhoudelijk als professional. In de tussentijd bespreek ik met mijn mentor Ronald hoe ik het geleerde in de praktijk kan toepassen en welke resultaten ik heb bereikt.

herculesplein-100-foto-3

USG Finance Professionals

Herculesplein 100
3584 AA Utrecht
+31 (0)30 670 49 61
informatie@usgfinance.nl

USG Finance Academy

Binnen USG Finance vinden wij het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Niet alleen door te leren bij verschillende organisaties, maar ook in de vorm van opleiding. Onze professionals kunnen zich maar liefst 5 jaar blijven ontwikkelen in de USG Finance Academy. Binnen deze Academy stroom jij in binnen het traineeship waar jij met behulp van training en coaching jouw stip op de horizon mag bepalen. Als je het traineeship hebt afgerond, zet je de stap naar de functie van Young Finance Professional. Met deze promotie kom je in de volgende fase van de Academy terecht. In deze fase zijn de trainingen afgestemd op de werkervaring die je tot dan toe hebt opgedaan en kun je daarin een specialisatie kiezen. Hierdoor kom je steeds dichtbij het bepalen van en toewerken naar jouw uiteindelijke doel.

Missie USG Finance

Wij geloven dat continuïteit en duurzame ontwikkeling van organisaties alleen gerealiseerd wordt, wanneer je echt jezelf kan zijn. Daarom ontwikkelen en inspireren wij onze Finance Professionals, zodat zij onze opdrachtgevers op hun eigen manier helpen om continu in control te blijven. Als je jezelf bent, durf je namelijk echt dat stapje extra te zetten.

De wil om te leren en veranderen, gecombineerd met een nuchter en realistische houding, zien wij als de drijver van persoonlijke ontwikkeling. Wij vertalen dit in de drijfveer Vernieuwing en de eigenschap Echtheid. Deze twee elementen zijn de basis voor onze toegevoegde waarde en de inrichting van het business-model van USG Finance.

Brochure Finance Traineeship
Wil je meer weten over het Finance Traineeship?

Is dit jouw baan?

Ben jij enthousiast over deze opdracht? We maken graag kennis met je!

Toch nog een vraag?

Heb je vragen of wil je nog meer overtuigd worden? Femke Louwers staat je graag te woord.

Femke Louwers
Corporate recruiter

Recente artikelen

Trends & Ontwikkelingen

De kracht van trainees in de financiële kolom

Trainees Jules Brouns, Chiel Stoop, Niek Bouwhuis en Menno Krajenbrink voeren hun eerste opdrachten uit op het hoofdkantoor USG People in Almere. Wij spreken Julian van der Meijden, CFO van USG People, over de toegevoegde waarde van USG Finance trainees binnen de financiële kolom van een grote organisatie.
leestijd: 3 minuten
Geschreven door: Hester Bastiaanse

USG Finance biedt jonge finance professionals de kans om een traineeship te volgen en te proeven aan alle facetten van het financiële werkveld. Na een zorgvuldige selectie starten de finance trainees in de USG Finance Academy en beginnen ze gelijktijdig aan hun eerste opdracht. Jules Brouns, Chiel Stoop, Niek Bouwhuis en Menno Krajenbrink voeren hun eerste opdrachten uit op het hoofdkantoor USG People in Almere. Wij spreken Julian van der Meijden, CFO van USG People, over de toegevoegde waarde van USG Finance trainees binnen de financiële kolom van een grote organisatie.

Flexibele mentaliteit

Een traineeship is geschikt voor hbo- en wo-afgestudeerden van finance opleidingen, met een zelfstandige en nieuwsgierige instelling. Julian legt uit: “ Kenmerkend aan deze trainees is dat ze enthousiast zijn en beschikken over een flexibele mentaliteit. De trainees moeten het fijn vinden om van opdracht naar opdracht te gaan. De ene keer is het bijspringen op afdelingen met onderbezetting. De andere keer moeten ze eigenhandig en met geringe kennis een eindproduct afleveren. Zelfredzaamheid en aanpassingsvermogen zijn essentiële persoonlijkheidskenmerken voor trainees, zodat ze snel zijn in te werken”.

Snel resultaat

Door de persoonlijkheid van deze trainees, is er snel resultaat zichtbaar bij de opdrachten waar ze worden ingezet. Julian vertelt enthousiast: “Chiel heeft de afgelopen periode gewerkt aan KPI-dashboards. Het knappe is dat hij zonder enige achtergrond start en dan binnen drie maanden een volledig dashboard neerzet. Dit brengt een positieve energie en motivatie in de organisatie”. Tijdens deze opdrachten ontdekken de trainees diverse richtingen in het vakgebied. Zo doorlopen ze binnen USG People o.a. de afdelingen Accounting, Financial Control, Business Control en het Management Information Center (MIC). Coaching on the job is een voorwaarde voor succes. Het kost een ervaren medewerker zo’n twee tot vier uur per week met enorm veel toegevoegde waarde voor de trainee. Julian: “Voor mij als CFO is het fijn dat ik deze trainees flexibel kan inzetten waar nodig. Onze organisatie is altijd in beweging waardoor er uitdagende kansen ontstaan voor trainees. Bijvoorbeeld op projecten waar ik nieuwe energie of snelheid aan wil geven.”

Procesverbetering

De trainees bieden een frisse blik op processen binnen financiële afdelingen van deze organisatie. De processen worden weer eens grondig onder de loep genomen. “Weet je waar alle vier de trainees goed in zijn? Zij maken complexe informatie toegankelijk en inzichtelijk. Als er een complexe query moet worden opgeleverd, zijn de trainees in staat om dat te versimpelen.” Ze evalueren de gedachtegang bij het ontwerpproces en kijken kritisch naar verbetermogelijkheden. Ze leren snel en weten hoe de tools te gebruiken én te verbeteren.  “Chiel had voorheen nog nooit PowerBI gebruikt, maar hij maakt hier nu zelfstandig rapportages in. Hij stelt dé belangrijke vragen: waarom is dat, wat is de geschiedenis, wat is er geprobeerd, waarom ging dat goed of minder goed en wat zijn de gevolgen.

USG Finance Academy

Gedurende het traineeship, worden de trainees opgeleid in de USG Finance Academy. De leerlijnen die hier aan bod komen zijn: Persoonlijk Leiderschap, Finance Vaardigheden en Finance meesterschap. Daarnaast faciliteert deze Academy dat de trainees onderling met elkaar in contact komen en leerzame ervaringen delen. “Momenteel werken de trainees aan compliance, een belangrijk onderwerp voor de organisatie. Het is dan fijn dat ze steun hebben aan elkaar op inhoudelijke onderwerpen, maar ook over het omgaan met bepaalde situaties. Dit bevordert het eindresultaat!” Na twee jaar is de eerste fase van de Academy doorlopen en stromen de trainees door naar de volgende fase in het programma als Young Professional.

Vinger aan de pols

Daarnaast kunnen ze altijd terecht bij Julian. Hij luncht af en toe met de trainees om bij te praten en een vinger aan de pols te houden. “Ik vraag ze altijd: Wat wil je doen of leren? Wat heb je hiervoor nodig?” Binnen het vraag en aanbod probeert Julian het maximale voor de trainees te faciliteren. “Zo gaf Niek aan dat hij graag naar Management Information Center wilde, dan ga ik kijken of dat mogelijk is. Met Jules ben ik aan het nadenken over J-sox; de oplevering van financiële compliance aan de moedermaatschappij in Japan. Menno start nu binnen accounting, ik ben ervan overtuigd dat hij daar veel gaat leren. Zeker in de start van je carrière, moet je alles een keer gezien hebben. Het is gewoon goed om het hele palet van onderwerpen beet te pakken.” sluit Julian af.

Bent u nieuwsgierig geworden en benieuwd wat onze trainees binnen uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Babs Verheij via 06-5205 7302 of via babs.verheij@usgfinance.nl.

Deel artikel