USG Finance
HBO/WO | 32 - 40 uur | Landelijk | € 2200-2300

Finance Traineeship

Financials kom je overal tegen. In het bedrijfsleven, bij verzekeraars, de zakelijke dienstverlening en de overheid. Na een finance studie kun je generalistisch aan de slag gaan, maar ook als specialist. Maar hoe weet je nou welke organisatie en functie bij je past? Simpel, door tijdens het Finance traineeship bij zoveel mogelijk opdrachtgevers aan de slag te gaan, voor je écht een keuze maakt.
Solliciteer direct

Wat we vragen

 • Afgeronde HBO/WO studie Accountancy, Finance & Control, Business Administration, (Business) Economics of Finance;
 • Je vindt het leuk om in nieuwe situaties en omgevingen te functioneren;
 • Je neemt je werk serieus, maar jezelf niet zo.
 • Je bent 32 tot 40 uur per week beschikbaar.

Wat we bieden

 • Opleiding, begeleiding en de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen;
 • Salaris: HBO € 2.200,- / WO € 2.300,- + bonusregeling;
 • 25 vakantiedagen én de mogelijkheid om daar nog 5 extra dagen bij te plussen
 • Direct een vast contract;
 • Een leaseauto;
 • De mogelijkheid om jouw ambities (bijvoorbeeld reizen of een vervolgopleiding) waar te maken tijdens je dienstverband.

Over USG Finance

Met een unieke combinatie van diensten en de flexibele inzet van finance-professionals biedt USG Finance altijd een passende toekomstbestendige oplossing voor financiële en personele vraagstukken.

We zijn een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner met een breed palet aan dienstverlening. Voor professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

 

Altijd de laatste vacatures in je mail

Femke Louwers
Corporate recruiter


Deel vacature

Aan het woord: Maarten Vos

Waarom een traineeship bij USG Finance?

Als je wilt werken voor verschillende opdrachtgevers, is USG Finance een heel goede keuze. Je leert flexibel te zijn en om te gaan met verandering. Ik zit nu op opdracht binnen de control afdeling op het hoofdkantoor van Jumbo Supermarkten, maar dat had net zo goed nutsbedrijf Liander kunnen zijn. Dat is weer een hele andere branche. Je moet voldoening kunnen halen uit verandering, dat geldt voor mij zeker! Naast de opdrachten krijgen we trainingen die je direct kunt toepassen in het werkveld. Deze trainingen gaan bijvoorbeeld over soft skills, maar we ontwikkelen ons ook vakinhoudelijk als professional. In de tussentijd bespreek ik met mijn mentor Ronald hoe ik het geleerde in de praktijk kan toepassen en welke resultaten ik heb bereikt.

herculesplein-100-foto-3

USG Finance Professionals

Herculesplein 100
3584 AA Utrecht
+31 (0)30 670 49 61
informatie@usgfinance.nl

USG Finance Academy

Binnen USG Finance vinden wij het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Niet alleen door te leren bij verschillende organisaties, maar ook in de vorm van opleiding. Onze professionals kunnen zich maar liefst 5 jaar blijven ontwikkelen in de USG Finance Academy. Binnen deze Academy stroom jij in binnen het traineeship waar jij met behulp van training en coaching jouw stip op de horizon mag bepalen. Als je het traineeship hebt afgerond, zet je de stap naar de functie van Young Finance Professional. Met deze promotie kom je in de volgende fase van de Academy terecht. In deze fase zijn de trainingen afgestemd op de werkervaring die je tot dan toe hebt opgedaan en kun je daarin een specialisatie kiezen. Hierdoor kom je steeds dichtbij het bepalen van en toewerken naar jouw uiteindelijke doel.

Missie USG Finance

Wij geloven dat continuïteit en duurzame ontwikkeling van organisaties alleen gerealiseerd wordt, wanneer je echt jezelf kan zijn. Daarom ontwikkelen en inspireren wij onze Finance Professionals, zodat zij onze opdrachtgevers op hun eigen manier helpen om continu in control te blijven. Als je jezelf bent, durf je namelijk echt dat stapje extra te zetten.

De wil om te leren en veranderen, gecombineerd met een nuchter en realistische houding, zien wij als de drijver van persoonlijke ontwikkeling. Wij vertalen dit in de drijfveer Vernieuwing en de eigenschap Echtheid. Deze twee elementen zijn de basis voor onze toegevoegde waarde en de inrichting van het business-model van USG Finance.

Brochure Finance Traineeship
Wil je meer weten over het Finance Traineeship?

Is dit jouw baan?

Ben jij enthousiast over deze opdracht? We maken graag kennis met je!

Toch nog een vraag?

Heb je vragen of wil je nog meer overtuigd worden? Femke Louwers staat je graag te woord.

Femke Louwers
Corporate recruiter

Recente artikelen

Trends & Ontwikkelingen

Financials moeten terug naar de schoolbanken. Dit zijn de finance-trends van nu.

De wereld verandert in een hoog tempo. Ons vakgebied verandert mee. Vijf trends waar finance komende jaren (nog vaker) mee te maken krijgt.
leestijd: 2 minuten
Geschreven door: Hester Bastiaanse
 1. Artificial Intelligence en robotisering

De mega-trend voor de hele zakenwereld. Sommige goeroes voorspellen dat we over 15 jaar allemaal zonder werk zitten en dat we over 30 jaar worden uitgeroeid door zelfdenkende computers. Met allebei die voorspellingen zal het waarschijnlijk zo’n vaart niet lopen, maar dat er grote veranderingen op komst zijn is wel duidelijk. Artificial Intelligence is in de meeste gevallen een nogal geflatteerde benaming van wat eigenlijk machine learning is, waarbij een (cloud)computer verbanden ontdekt in enorme, ongestructureerde datasets en op basis daarvan voorspellingen en aanbevelingen doet. Veel van het ‘bulkwerk’ en een deel van het werk van junior financials kan nu zo al beter en vollediger door machines gedaan worden. Dat levert veel vragen op over de arbeidsmarkt voor financials de komende jaren.

 1. Blockchain

Iets minder in het nieuws op het moment, maar over de hele wereld werken slimme ontwikkelaars rustig verder aan een totaal nieuwe manier van omgaan met data-opslag, beveiliging en online vertrouwen. Gaan we dan allemaal met Bitcoin betalen? Dat is niet waarschijnlijk. Maar blockchain heeft naast cryptovaluta al duizenden andere toepassingen. Van auteursrechten tot landeigendom en van pensioenopbouw tot pintransactie: uiteindelijk zou blockchain dat allemaal decentraal kunnen administreren. Wat de implicaties zullen zijn voor de financiële afdelingen van bedrijven is volkomen onduidelijk maar het zal uiteindelijk de moeite lonen om deze trend te blijven volgen.

 1. Nieuwe metrics

En met diversiteit komen nieuwe manieren van kijken naar finance. Neem bijvoorbeeld innovatie. Het is voor bedrijven bittere noodzaak om steeds sneller met nieuwe digitale toepassingen en producten te komen. Het investeren daarin werkt niet volgens de ‘normale’ regels van ROI en business case, omdat het faalrisico van deze projecten extreem hoog is. Dus zie je in innovatieve bedrijven steeds vaker dat andere metrics dan financiële aan belang winnen. Belangrijk daarbij zijn bijvoorbeeld user experience, klantbehoud en groei in nieuwe markten.

 1. Transparantie

Laten zien wat je doet wordt steeds belangrijker. Steeds meer klanten en consumenten interesseren zich niet alleen voor het product dat ze kopen, maar ook voor hoe, waar en door wie dat product gemaakt en gefinancierd is. Aan ons als financials de taak om dus niet alleen te laten zien dat alles volgens normen en regels verloopt, maar ook inzicht te verschaffen in de hele keten van leveranciers en bijbehorende geldstromen.

 1. (Nog meer) data

Data, data, data… Bijna iedere kenniswerker, en zeker de finance professional, heeft zijn functie de afgelopen jaren zien veranderen door het gebruik van grote hoeveelheden data. Doordat systemen steeds meer met elkaar gekoppeld worden, krijg je nog meer data dan je al had. Want naast alle data die binnen je organisatie beschikbaar is, krijg je nu ook finance-data tot je beschikking van buiten je organisatie. Al deze data kun je inzetten voor betere rapportage, betere forecasts, betere risico-inschattingen en betere ROI-berekeningen. Maar dan moet je daar wel de tools en de competenties voor hebben. Dat betekent voor heel veel professionals: terug de schoolbanken en de studieboeken in.

Deel artikel