USG Finance
WO | 32 - 36 uur | HEEL NEDERLAND

Interessante opdrachten voor ZZP’ers via USG Finance

Solliciteer direct

Over deze functie

USG Finance heeft diverse interessante interim opdrachten voor ​zzp'ers op het gebied van financiële administratie, control en audit. Met ruim 20 jaar ervaring hebben we een groot landelijk netwerk opgebouwd. Onze opdrachtgevers zijn toonaangevende profit- en non-profit organisaties. 

Wil je meer weten over onze opdrachten? Neem dan contact op of solliciteer via het contactformulier. 

Wat wij bieden

  • Wij hebben projecten voor medior en senior administrateurs, financial-, business- en projectcontrollers, auditors en finance managers.
  • Om ons grote landelijk netwerk. Op dit moment zijn bijna 80 ​zzp'ers werkzaam via ons bij toonaangevende profit- en non-profit organisaties.
  • Wij zijn partner van de Rijksoverheid. Wij zijn medeverantwoordelijk voor de raamovereenkomst voor de inhuur van auditors voor de Auditdienst Rijk (ADR). 
  • Daarnaast zijn we preferred supplier bij verschillende organisaties zoals Friesland Campina en VolkerWessels Telecom.
  • Dit jaar viert USG Finance haar 20-jarig bestaan. Veel opdrachtgevers gaan al lang mee en daar zijn we trots op! Met onder anderen Fokker, Jumbo en PwC werken we al ruim 10 jaar samen.
  • Sinds 2015 hebben we een eigen (RA-)stagebureau, via welke interim auditors hun RA-stage kunnen afronden.
  • Met ervaring binnen veel verschillende sectoren, sluit er altijd wel een mooie opdracht(gever) aan bij jouw kennis en ervaring. Bij de non-profit, accountancy, energiesector, handel&retail, bouw&industrie en financial services ligt onze focus.
  • We vinden het belangrijk dat een project naar ieders tevredenheid verloopt. Daarom hebben we regelmatig contact met elkaar. Over hoe het gaat, of we wat voor je kunnen betekenen.
  • Tot slot valt USG Finance onder de stabiele USG People holding. We hebben ruime ervaring met overeenkomsten en facturatie.

Altijd de laatste vacatures in je mail

Deel vacature

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met ons Operations team
06 45 53 27 43
Stuur een e-mail

 

Over USG Finance

Met een unieke combinatie van diensten en de flexibele inzet van finance-professionals biedt USG Finance altijd een passende toekomstbestendige oplossing voor financiële en personele vraagstukken.

We zijn een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een 


innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner met een breed palet aan dienstverlening. Voor professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

 

Is dit jouw baan?

Ben jij enthousiast over deze opdracht? We maken graag kennis met je!

herculesplein-100-foto-3

USG finance professionals

Herculesplein 100
3584 AA Utrecht
+31 (0)30 670 49 61
informatie@usgfinance.nl

Recente artikelen

Trends & Ontwikkelingen

De kracht van trainees in de financiële kolom

Trainees Jules Brouns, Chiel Stoop, Niek Bouwhuis en Menno Krajenbrink voeren hun eerste opdrachten uit op het hoofdkantoor USG People in Almere. Wij spreken Julian van der Meijden, CFO van USG People, over de toegevoegde waarde van USG Finance trainees binnen de financiële kolom van een grote organisatie.
leestijd: 3 minuten
Geschreven door: Hester Bastiaanse

USG Finance biedt jonge finance professionals de kans om een traineeship te volgen en te proeven aan alle facetten van het financiële werkveld. Na een zorgvuldige selectie starten de finance trainees in de USG Finance Academy en beginnen ze gelijktijdig aan hun eerste opdracht. Jules Brouns, Chiel Stoop, Niek Bouwhuis en Menno Krajenbrink voeren hun eerste opdrachten uit op het hoofdkantoor USG People in Almere. Wij spreken Julian van der Meijden, CFO van USG People, over de toegevoegde waarde van USG Finance trainees binnen de financiële kolom van een grote organisatie.

Flexibele mentaliteit

Een traineeship is geschikt voor hbo- en wo-afgestudeerden van finance opleidingen, met een zelfstandige en nieuwsgierige instelling. Julian legt uit: “ Kenmerkend aan deze trainees is dat ze enthousiast zijn en beschikken over een flexibele mentaliteit. De trainees moeten het fijn vinden om van opdracht naar opdracht te gaan. De ene keer is het bijspringen op afdelingen met onderbezetting. De andere keer moeten ze eigenhandig en met geringe kennis een eindproduct afleveren. Zelfredzaamheid en aanpassingsvermogen zijn essentiële persoonlijkheidskenmerken voor trainees, zodat ze snel zijn in te werken”.

Snel resultaat

Door de persoonlijkheid van deze trainees, is er snel resultaat zichtbaar bij de opdrachten waar ze worden ingezet. Julian vertelt enthousiast: “Chiel heeft de afgelopen periode gewerkt aan KPI-dashboards. Het knappe is dat hij zonder enige achtergrond start en dan binnen drie maanden een volledig dashboard neerzet. Dit brengt een positieve energie en motivatie in de organisatie”. Tijdens deze opdrachten ontdekken de trainees diverse richtingen in het vakgebied. Zo doorlopen ze binnen USG People o.a. de afdelingen Accounting, Financial Control, Business Control en het Management Information Center (MIC). Coaching on the job is een voorwaarde voor succes. Het kost een ervaren medewerker zo’n twee tot vier uur per week met enorm veel toegevoegde waarde voor de trainee. Julian: “Voor mij als CFO is het fijn dat ik deze trainees flexibel kan inzetten waar nodig. Onze organisatie is altijd in beweging waardoor er uitdagende kansen ontstaan voor trainees. Bijvoorbeeld op projecten waar ik nieuwe energie of snelheid aan wil geven.”

Procesverbetering

De trainees bieden een frisse blik op processen binnen financiële afdelingen van deze organisatie. De processen worden weer eens grondig onder de loep genomen. “Weet je waar alle vier de trainees goed in zijn? Zij maken complexe informatie toegankelijk en inzichtelijk. Als er een complexe query moet worden opgeleverd, zijn de trainees in staat om dat te versimpelen.” Ze evalueren de gedachtegang bij het ontwerpproces en kijken kritisch naar verbetermogelijkheden. Ze leren snel en weten hoe de tools te gebruiken én te verbeteren.  “Chiel had voorheen nog nooit PowerBI gebruikt, maar hij maakt hier nu zelfstandig rapportages in. Hij stelt dé belangrijke vragen: waarom is dat, wat is de geschiedenis, wat is er geprobeerd, waarom ging dat goed of minder goed en wat zijn de gevolgen.

USG Finance Academy

Gedurende het traineeship, worden de trainees opgeleid in de USG Finance Academy. De leerlijnen die hier aan bod komen zijn: Persoonlijk Leiderschap, Finance Vaardigheden en Finance meesterschap. Daarnaast faciliteert deze Academy dat de trainees onderling met elkaar in contact komen en leerzame ervaringen delen. “Momenteel werken de trainees aan compliance, een belangrijk onderwerp voor de organisatie. Het is dan fijn dat ze steun hebben aan elkaar op inhoudelijke onderwerpen, maar ook over het omgaan met bepaalde situaties. Dit bevordert het eindresultaat!” Na twee jaar is de eerste fase van de Academy doorlopen en stromen de trainees door naar de volgende fase in het programma als Young Professional.

Vinger aan de pols

Daarnaast kunnen ze altijd terecht bij Julian. Hij luncht af en toe met de trainees om bij te praten en een vinger aan de pols te houden. “Ik vraag ze altijd: Wat wil je doen of leren? Wat heb je hiervoor nodig?” Binnen het vraag en aanbod probeert Julian het maximale voor de trainees te faciliteren. “Zo gaf Niek aan dat hij graag naar Management Information Center wilde, dan ga ik kijken of dat mogelijk is. Met Jules ben ik aan het nadenken over J-sox; de oplevering van financiële compliance aan de moedermaatschappij in Japan. Menno start nu binnen accounting, ik ben ervan overtuigd dat hij daar veel gaat leren. Zeker in de start van je carrière, moet je alles een keer gezien hebben. Het is gewoon goed om het hele palet van onderwerpen beet te pakken.” sluit Julian af.

Bent u nieuwsgierig geworden en benieuwd wat onze trainees binnen uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Babs Verheij via 06-5205 7302 of via babs.verheij@usgfinance.nl.

Deel artikel