Vind jouw droombaan in finance

ILLU-_FINANCE

80 professionals
in dienst

ILLU-_WORKING TOGETHER - FINANCE

60 actieve
opdrachtgevers

ILLU-_PEOPLE AT WORK - FINANCE

23 jaar
ervaring

Werken bij USG Finance

Wij helpen organisaties verder. Met een unieke combinatie van diensten en de flexibele inzet van finance professionals biedt USG Finance altijd een passende, toekomstbestendige oplossing binnen de finance recruitment. Onze finance professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau, van junior tot zeer ervaren, maar bovenal zijn het mensen met de juiste mentaliteit.

Je kunt alleen topprestaties leveren als je jezelf kunt zijn. Dan kun je groeien en net dat stapje extra zetten. Daarom krijg je bij ons veel ruimte voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Wij hebben uitdagende finance vacatures en bieden jou een keuze uit opdrachten op het snijvlak van proces, finance en IT.

pexels-andrea-piacquadio-927451_1000px
Utrecht

Corporate recruiter

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een corporate recruiter. Wil jij graag alle stappen uit het gehele recruitmentproces leren? En krijg je energie van het voeren van gesprekken...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau HBO
Utrecht

Junior Corporate Recruiter

Als recruiter ben je het eerste aanspreekpunt voor kandidaten. Je houdt je onder meer bezig met het zoeken naar geschikte kandidaten voor ons eigen Finance Traineeship en het voeren van...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau HBO
Utrecht

Talent manager

Als talent manager hou je je bezig met de begeleiding en ontwikkeling van onze Finance professionals, jij bent het vaste aanspreekpunt voor 30-35 professionals. Door jou kunnen zij het beste uit...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau HBO

Onze oplossingen

Wat de vraag ook is, maatwerk is wat ons betreft het antwoord. Door organisaties en bedrijfsprocessen snel te doorgronden, verbanden te leggen en het onderkennen van knelpunten zorgen we voor de beste oplossing voor onze opdrachtgevers. Door onze jarenlange ervaring binnen de finance recruitment vullen wij organisaties aan met kennis en expertise. We kijken altijd of we de kwaliteit van processen kunnen verbeteren. Op inhoudelijk én procesmatig vlak.

Met een team van hoogopgeleide finance professionals neemt USG Finance niet alleen specialistisch werk uit handen, maar ook projecten en complete processen. Van analyse, advies en projectmanagement tot uitvoering en detachering.

pexels-anna-shvets-5325060_1000px

Voor opdrachtgevers

USG Finance is, net als USG Legal en USG Marketing & Communications, onderdeel van USG Professionals. Een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner met een breed palet aan dienstverlening. Voor professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

pexels-ono-kosuki-6000169_1000px

Wij werken samen met

Meest recente artikelen

Generatiemanagement
2 minuten leestijd

Artikel 2: Omgaan met groepsgevoel en individualisme van de generaties

Schipperen tussen klassieke solidariteit en ‘ik eerst’.

Ga je voor het bedrijf of ga je (vooral) voor jezelf? Elke generatie ziet dat anders. Wil je als organisatie beter functioneren, dan zou je je kunnen richten op het vinden van een goede middenweg.

Medewerkers van verschillende generaties kijken op een andere manier naar hun organisatie. Voor de ouderen staat het groepsgevoel voorop, terwijl de jongeren veel meer denken in de lijn van ‘what’s in it for me?’.  Een goed besef van waar de verschillen liggen, kan een organisatie zeker verder helpen. Wat zijn dan die verschillen? Emma Overbeek, Resource Manager bij USG Finance Professionals, licht toe.
“Laten we beginnen bij generatie X. Deze groep groeide op in tijden van enorme jeugdwerkloosheid, waardoor ze ook wel de naam ‘verloren generatie’ kregen. Deze medewerkers focussen op verbinding, op iedereen bij elkaar houden. Ze zijn van de klassieke solidariteit en ‘allemaal de schouders eronder’.
De verloren generatie wil er niet alleen voor zorgen dat individuen het naar hun zin hebben, maar ook dat er in de groep harmonie bestaat. En dat heb je absoluut nodig in je organisatie. De generaties daarna – de pragmaten en de millennials – zijn namelijk veel individualistischer ingesteld. Voor de millennials geldt dat zelfs in het extreme.
Die lijken erg betrokken, want ze zoeken de informele kant op, gaan voor de fun, borrels en feesten. Dat moet allemaal goed geregeld zijn in de organisatie. Maar dat is vooral vanuit een eigen behoefte. Ze willen zich zeker inzetten voor de organisatie en haar welbevinden. Maar dan wel van het vertrekpunt van wat het hen oplevert. Dat ‘ik eerst’ kun je ze overigens niet helemaal kwalijk nemen. Zij zijn grootgebracht in een tijd van welvaart waarin alles kon, waardoor ze verwender zijn dan voorgaande generatie. Alles draaide om hen. Een iets realistischer wereldbeeld zou misschien wel goed zijn.”

Generaties verbinden

“Dat willen verbinden van de verloren generatie zien we nu in de communicatie rond corona. Het motto ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’ doet een beroep op het groepsgevoel. En dat is helemaal niet zo verwonderlijk: ongeveer driekwart van de beleidsmakers bij de overheid rond de coronacrisis is van die generatie. Maar eigenlijk proberen ze om andere generaties aan te spreken met een benadering die alleen bij hun eigen groep thuishoort. Zo’n niet goed gerichte aanpak is wat je in kleinere vorm ook in organisaties ziet gebeuren.
Harmonie, het bewaken van de verbondenheid, dat heb je absoluut nodig. Maar in plaats van een top-down, bijna gedwongen ‘samen’, kun je ook een andere weg kiezen. Meer motiveren en duidelijk maken wat de individuele voordelen van een bepaalde aanpak kunnen zijn. En dat kan, ook zonder de aanpak zelf te veranderen.

“Ik ben niet in de positie om daar iets over te zeggen.”

“Je kunt er ook voor kiezen om oudere medewerkers tot meer individualisme aan te zetten. Maar daar komt wel wat bij kijken. Ze zijn namelijk opgevoed en opgegroeid met het idee dat je eerst in een bepaalde positie moet komen om iets te mogen vinden.
Zijn ze eenmaal op de plek beland waar ze wel een mening mogen geven, dan blijkt er een probleem te zijn. Ze hebben niet of nauwelijks ervaring met het overbrengen van een persoonlijke visie. Missen daar soms ook de creativiteit voor. En dan duikt er ook nog eens zo’n brutale millennial op, die de ideeën spuit waar zij mee zouden moeten komen. Het gevolg: scheve gezichten, discussie over wie wat mag zeggen in plaats van over de inhoud.
Om daar wat aan te doen, zou je ze kunnen ondersteunen bij het zich profileren en het nemen van initiatieven. En zo hun leiderschaps-skills versterken.”

Deel dit artikel

;