Vind jouw droombaan in finance

ILLU-_FINANCE

80 professionals
in dienst

ILLU-_WORKING TOGETHER - FINANCE

60 actieve
opdrachtgevers

ILLU-_PEOPLE AT WORK - FINANCE

23 jaar
ervaring

Werken bij USG Finance

Wij helpen organisaties verder. Met een unieke combinatie van diensten en de flexibele inzet van finance professionals biedt USG Finance altijd een passende, toekomstbestendige oplossing binnen de finance recruitment. Onze finance professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau, van junior tot zeer ervaren, maar bovenal zijn het mensen met de juiste mentaliteit.

Je kunt alleen topprestaties leveren als je jezelf kunt zijn. Dan kun je groeien en net dat stapje extra zetten. Daarom krijg je bij ons veel ruimte voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Wij hebben uitdagende finance vacatures en bieden jou een keuze uit opdrachten op het snijvlak van proces, finance en IT.

pexels-andrea-piacquadio-927451_1000px
Utrecht

Talent manager

Als talent manager hou je je bezig met de begeleiding en ontwikkeling van onze Finance professionals, jij bent het vaste aanspreekpunt voor 30-35 professionals. Door jou kunnen zij het beste uit...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau HBO
Utrecht

Junior Accountmanager

Een beginnende Accountmanager met overtuigingskracht. Daar zijn wij naar opzoek! Als junior Accountmanager word jij een authentieke verbinder die op tactisch en strategisch niveau een gedegen...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Opleidingsniveau HBO
Arnhem

Business Controller

Voor een facilitaire dienstverlener in Arnhem zijn we op zoek naar een fulltime Business Controller.

 • Je draagt bij aan de totstandkoming voor de juistheid, volledigheid en...

 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau WO

Onze oplossingen

Wat de vraag ook is, maatwerk is wat ons betreft het antwoord. Door organisaties en bedrijfsprocessen snel te doorgronden, verbanden te leggen en het onderkennen van knelpunten zorgen we voor de beste oplossing voor onze opdrachtgevers. Door onze jarenlange ervaring binnen de finance recruitment vullen wij organisaties aan met kennis en expertise. We kijken altijd of we de kwaliteit van processen kunnen verbeteren. Op inhoudelijk én procesmatig vlak.

Met een team van hoogopgeleide finance professionals neemt USG Finance niet alleen specialistisch werk uit handen, maar ook projecten en complete processen. Van analyse, advies en projectmanagement tot uitvoering en detachering.

pexels-anna-shvets-5325060_1000px

Voor opdrachtgevers

USG Finance is, net als USG Legal en USG Marketing & Communications, onderdeel van USG Professionals. Een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner met een breed palet aan dienstverlening. Voor professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

pexels-ono-kosuki-6000169_1000px

Wij werken samen met

Meest recente artikelen

Accounting en control
2 minuten leestijd

Big Data en Business Intelligence: succesvol inzetten in je organisatie

Hoe kan een controller big data en business intelligence succesvol inzetten? Drie professionals van USG Finance gaven tijdens een inspirerende workshop op de controllersdag antwoord op deze vraag. Wij vroegen spreker Jan Willem van der Schors alles over deze actuele onderwerpen.

Hoe kan een controller big data en business intelligence succesvol inzetten? Drie professionals van USG Finance gaven tijdens een inspirerende workshop op de controllersdag antwoord op deze vraag. Wij vroegen spreker Jan Willem van der Schors alles over deze actuele onderwerpen.

 Jullie waren twee weken geleden aanwezig op de controllersdag. Hebben jullie een leuke dag gehad?

Jazeker. Onze workshop zat al snel vol en de aanwezigen waren erg enthousiast! Ze gaven aan dat ze intern met big data en business intelligence aan de slag willen gaan. Een aantal willen ook verder met ons in gesprek gaan.

Wat is precies het verschil tussen big data en business intelligence?

Big data en business intelligence worden vaak door elkaar gebruikt en hebben veel raakvlakken. Organisaties zijn vaak in de veronderstelling dat ze met grote hoeveelheden data (en dus met big data) te maken hebben, maar in werkelijkheid beschikken ze over data die door middel van business intelligence gemakkelijk te structureren zijn. Daarom zal ik nu met name ingaan op business intelligence.

Big data en business intelligence zijn inmiddels niet zomaar een trend meer. Iedereen heeft er wel van gehoord, maar het daadwerkelijk inzetten blijkt vaak moeilijk. Waar lopen organisaties tegenaan?

We zien inderdaad wel een aantal problemen waar organisaties tegenaan lopen. Allereerst is de kwaliteit van de data vaak onvoldoende. Veel data uit veel verschillende bronnen betekent ook een grotere kans op vervuiling van die data. De kwaliteit van data is essentieel voor het creëren van vertrouwen en actief gebruik. We zien daarom geregeld een gebrek aan vertrouwen in rapportages en analyses van data binnen organisaties.

Ten tweede mist een stuk competentie om de data op een juiste manier te interpreteren en in te zetten. Vroeger was het werk van de controller met name gericht op het checken of zaken goed verliepen. De controller zou zich met de ondersteuning van BI meer kunnen richten op de adviserende rol. Doordat de datakwaliteit nog niet op orde is, is deze verschuiving van focus in de praktijk vaak een extra uitdaging.

Waar moet je op letten als je met big data en business intelligence aan de slag gaat?

Het begint eigenlijk al vóórdat je data gaat verzamelen. Je begint aan de voorkant: wat wil je bereiken met het verzamelen van data? Welk vraagstuk wil je oplossen? Aan de hand daarvan bekijk je welke data je nodig hebt en ga je ze verzamelen. Vervolgens is het zaak om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de data te toetsen. Aan de hand van die uitkomst ga je de kwaliteit verhogen, zodat hetgene dat je aan het begin hebt gedefinieerd er op de juiste manier uitkomt.

Wat is de meerwaarde van business intelligence voor een controller?

De tendens is dat iedereen meer richting business partnering wil, dus meer richting de adviserende rol. Business intelligence kan hierbij helpen. Het bespaart je bijvoorbeeld veel tijd als je rapportages automatisch op kunt stellen, databases wilt bijhouden, berekeningen snel kunt maken en als voorraadverschillen automatisch worden geanalyseerd.

Heb je zelf ook ervaring met het succesvol inzetten van business intelligence?

Jazeker. Wij werken samen met organisaties uit veel verschillende sectoren. We werken bijvoorbeeld met zorgverleners, verzekeraars, openbaar vervoer en logistiek. Het mooie is dat je big data en BI in elke sector kunt inzetten.

In de praktijk wordt vaak gebruik gemaakt van big data en business intelligence om een operatie te koppelen aan financiële vraagstukken. Ik neem als voorbeeld even het openbaar vervoer. Zij verzamelen GPS- en passagiersgegevens en koppelen dit aan financiële gegevens. Zo is er snel een goed overzicht van het totale kostenplaatje en kan er gewerkt worden aan optimalisatie.

Hoe kun je je data door middel van business intelligence omzetten naar kennis en adequate actie?

Business intelligence kan je helpen om uitschieters in controls inzichtelijk te krijgen en te analyseren. Aan de hand van jouw vraagstuk en data stel je een aantal controls op om veranderingen mee te toetsen. Met behulp van BI-tools kun je je controls testen op positieve of negatieve uitschieters en kun je op zoek naar een oplossing van je probleem of naar een optimalisatie van je proces.

Deel dit artikel

;