Vind jouw droombaan in finance

ILLU-_FINANCE

80 professionals
in dienst

ILLU-_WORKING TOGETHER - FINANCE

60 actieve
opdrachtgevers

ILLU-_PEOPLE AT WORK - FINANCE

23 jaar
ervaring

Werken bij USG Finance

Wij helpen organisaties verder. Met een unieke combinatie van diensten en de flexibele inzet van finance professionals biedt USG Finance altijd een passende, toekomstbestendige oplossing binnen de finance recruitment. Onze finance professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau, van junior tot zeer ervaren, maar bovenal zijn het mensen met de juiste mentaliteit.

Je kunt alleen topprestaties leveren als je jezelf kunt zijn. Dan kun je groeien en net dat stapje extra zetten. Daarom krijg je bij ons veel ruimte voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Wij hebben uitdagende finance vacatures en bieden jou een keuze uit opdrachten op het snijvlak van proces, finance en IT.

pexels-andrea-piacquadio-927451_1000px
Utrecht

Talent manager

Als talent manager hou je je bezig met de begeleiding en ontwikkeling van onze Finance professionals, jij bent het vaste aanspreekpunt voor 30-35 professionals. Door jou kunnen zij het beste uit...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau HBO
Utrecht

Junior Accountmanager

Een beginnende Accountmanager met overtuigingskracht. Daar zijn wij naar opzoek! Als junior Accountmanager word jij een authentieke verbinder die op tactisch en strategisch niveau een gedegen...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Opleidingsniveau HBO
Arnhem

Business Controller

Voor een facilitaire dienstverlener in Arnhem zijn we op zoek naar een fulltime Business Controller.

 • Je draagt bij aan de totstandkoming voor de juistheid, volledigheid en...

 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau WO

Onze oplossingen

Wat de vraag ook is, maatwerk is wat ons betreft het antwoord. Door organisaties en bedrijfsprocessen snel te doorgronden, verbanden te leggen en het onderkennen van knelpunten zorgen we voor de beste oplossing voor onze opdrachtgevers. Door onze jarenlange ervaring binnen de finance recruitment vullen wij organisaties aan met kennis en expertise. We kijken altijd of we de kwaliteit van processen kunnen verbeteren. Op inhoudelijk én procesmatig vlak.

Met een team van hoogopgeleide finance professionals neemt USG Finance niet alleen specialistisch werk uit handen, maar ook projecten en complete processen. Van analyse, advies en projectmanagement tot uitvoering en detachering.

pexels-anna-shvets-5325060_1000px

Voor opdrachtgevers

USG Finance is, net als USG Legal en USG Marketing & Communications, onderdeel van USG Professionals. Een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner met een breed palet aan dienstverlening. Voor professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

pexels-ono-kosuki-6000169_1000px

Wij werken samen met

Meest recente artikelen

Finance Academy
1 minuut leestijd

Consultancy vraagt een andere mindset en mentaliteit

Wie aan USG Finance denkt, denkt al snel aan detachering. Een flexibele schil van goed opgeleide professionals die bijspringen in tijden van grote drukte, als een project vertraging dreigt op te lopen of als er iemand voor een langere periode vervangen moet worden. Maar die associatie met detachering kan in de prullenbak.

Tenminste, als het aan Jan-Willem van der Schors, Executive Consultant bij USG Finance, ligt: “We merken dat de mindset langzaam maar zeker aan het veranderen is.”

Zelf is Jan-Willem vooral op technisch vlak betrokken bij projecten, al wordt het snijvlak met business steeds groter. Stiekem verschuift de dienstverlening die hij en zijn team leveren van pure detachering naar consultancy. “We hebben steeds meer het team om de zaken die we opmerken meteen op te pakken. Dat vraagt een bepaalde mindset en hands-on mentaliteit van onze medewerkers. Maar het maakt het werk wel veel interessanter.”

Bedrijven echt beter maken

Veel afdelingen Finance maken op dit moment een automatiserings- en robotiseringsslag en dat heeft voor veel van die organisaties verstrekkende gevolgen. Soms lukt die slag maken maar half, of blijven er kinderziektes in het systeem achter. “Juist dan kun je voor een opdrachtgever van meerwaarde zijn en een bedrijf echt beter maken”, denkt Jan-Willem. “We vragen van onze medewerkers pro-actieve houding om dit soort dingen te constateren en dan op te pakken. Als je dat efficiënt doet, kan dat prima binnen je opdracht. Ik noem dat ‘ruimte maken voor je eigen nieuwsgierigheid’. Verbreed jezelf, kijk over de schutting binnen de afdeling en pak zaken die je constateert aan. Je helpt een bedrijf daar echt mee en negen van de tien keer is de opdrachtgever dan ook erg blij.” Gevraagd naar die tiende keer moet Jan-Willem even lachen: “Soms weet een organisatie wel waar de pijn zit, maar schuiven ze het aanpakken ervan liever nog even voor zich uit.”

Mailen -> printen -> scannen

Jan-Willem komt met een opmerkelijk voorbeeld. “Ik was eens bij een bedrijf waarbij alle facturen die ingeboekt moesten worden, binnenkwamen op een bepaald e-mailadres. Die facturen werden vervolgens vanaf een pc uitgeprint en een paar meter verderop weer ingescand. Dan krab je je eens achter je oren en denk je bij jezelf ‘dit moet toch efficiënter kunnen’. Met een stukje robotisering richten we dan zo’n proces even anders in. Maar dat kun je dus alleen doen als je naar het hele proces kijkt en niet alleen binnenkomt en je taakje uit gaat voeren.”

En zo maakt USG Finance de overgang van detachering naar consultancy. Met als groot voordeel dat er niet alleen een rapport wordt opgeleverd, maar daar ook een actie aan gekoppeld wordt. “De grote consultancy’s willen niet altijd hun handen branden aan datgene wat ze constateren en waar ze over rapporteren. Daarom is het fijn om een partij te hebben die doet wat ze belooft, verder kijkt dan alleen die opdracht, en vervolgens actie onderneemt op wat het geconstateerd heeft.”

Deel dit artikel

;