Vind jouw droombaan in finance

ILLU-_FINANCE

80 professionals
in dienst

ILLU-_WORKING TOGETHER - FINANCE

60 actieve
opdrachtgevers

ILLU-_PEOPLE AT WORK - FINANCE

23 jaar
ervaring

Werken bij USG Finance

Wij helpen organisaties verder. Met een unieke combinatie van diensten en de flexibele inzet van finance professionals biedt USG Finance altijd een passende, toekomstbestendige oplossing binnen de finance recruitment. Onze finance professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau, van junior tot zeer ervaren, maar bovenal zijn het mensen met de juiste mentaliteit.

Je kunt alleen topprestaties leveren als je jezelf kunt zijn. Dan kun je groeien en net dat stapje extra zetten. Daarom krijg je bij ons veel ruimte voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Wij hebben uitdagende finance vacatures en bieden jou een keuze uit opdrachten op het snijvlak van proces, finance en IT.

pexels-andrea-piacquadio-927451_1000px
Utrecht

Talent manager

Als talent manager hou je je bezig met de begeleiding en ontwikkeling van onze Finance professionals, jij bent het vaste aanspreekpunt voor 30-35 professionals. Door jou kunnen zij het beste uit...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau HBO
Utrecht

Junior Accountmanager

Een beginnende Accountmanager met overtuigingskracht. Daar zijn wij naar opzoek! Als junior Accountmanager word jij een authentieke verbinder die op tactisch en strategisch niveau een gedegen...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Opleidingsniveau HBO
Arnhem

Business Controller

Voor een facilitaire dienstverlener in Arnhem zijn we op zoek naar een fulltime Business Controller.

 • Je draagt bij aan de totstandkoming voor de juistheid, volledigheid en...

 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau WO

Onze oplossingen

Wat de vraag ook is, maatwerk is wat ons betreft het antwoord. Door organisaties en bedrijfsprocessen snel te doorgronden, verbanden te leggen en het onderkennen van knelpunten zorgen we voor de beste oplossing voor onze opdrachtgevers. Door onze jarenlange ervaring binnen de finance recruitment vullen wij organisaties aan met kennis en expertise. We kijken altijd of we de kwaliteit van processen kunnen verbeteren. Op inhoudelijk én procesmatig vlak.

Met een team van hoogopgeleide finance professionals neemt USG Finance niet alleen specialistisch werk uit handen, maar ook projecten en complete processen. Van analyse, advies en projectmanagement tot uitvoering en detachering.

pexels-anna-shvets-5325060_1000px

Voor opdrachtgevers

USG Finance is, net als USG Legal en USG Marketing & Communications, onderdeel van USG Professionals. Een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner met een breed palet aan dienstverlening. Voor professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

pexels-ono-kosuki-6000169_1000px

Wij werken samen met

Meest recente artikelen

Trends & Ontwikkelingen
2 minuten leestijd

De kracht van trainees in de financiële kolom

Trainees Jules Brouns, Chiel Stoop, Niek Bouwhuis en Menno Krajenbrink voeren hun eerste opdrachten uit op het hoofdkantoor USG People in Almere. Wij spreken Julian van der Meijden, CFO van USG People, over de toegevoegde waarde van USG Finance trainees binnen de financiële kolom van een grote organisatie.

USG Finance biedt jonge finance professionals de kans om een traineeship te volgen en te proeven aan alle facetten van het financiële werkveld. Na een zorgvuldige selectie starten de finance trainees in de USG Finance Academy en beginnen ze gelijktijdig aan hun eerste opdracht. Jules Brouns, Chiel Stoop, Niek Bouwhuis en Menno Krajenbrink voeren hun eerste opdrachten uit op het hoofdkantoor USG People in Almere. Wij spreken Julian van der Meijden, CFO van USG People, over de toegevoegde waarde van USG Finance trainees binnen de financiële kolom van een grote organisatie.

Flexibele mentaliteit

Een traineeship is geschikt voor hbo- en wo-afgestudeerden van finance opleidingen, met een zelfstandige en nieuwsgierige instelling. Julian legt uit: “ Kenmerkend aan deze trainees is dat ze enthousiast zijn en beschikken over een flexibele mentaliteit. De trainees moeten het fijn vinden om van opdracht naar opdracht te gaan. De ene keer is het bijspringen op afdelingen met onderbezetting. De andere keer moeten ze eigenhandig en met geringe kennis een eindproduct afleveren. Zelfredzaamheid en aanpassingsvermogen zijn essentiële persoonlijkheidskenmerken voor trainees, zodat ze snel zijn in te werken”.

Snel resultaat

Door de persoonlijkheid van deze trainees, is er snel resultaat zichtbaar bij de opdrachten waar ze worden ingezet. Julian vertelt enthousiast: “Chiel heeft de afgelopen periode gewerkt aan KPI-dashboards. Het knappe is dat hij zonder enige achtergrond start en dan binnen drie maanden een volledig dashboard neerzet. Dit brengt een positieve energie en motivatie in de organisatie”. Tijdens deze opdrachten ontdekken de trainees diverse richtingen in het vakgebied. Zo doorlopen ze binnen USG People o.a. de afdelingen Accounting, Financial Control, Business Control en het Management Information Center (MIC). Coaching on the job is een voorwaarde voor succes. Het kost een ervaren medewerker zo’n twee tot vier uur per week met enorm veel toegevoegde waarde voor de trainee. Julian: “Voor mij als CFO is het fijn dat ik deze trainees flexibel kan inzetten waar nodig. Onze organisatie is altijd in beweging waardoor er uitdagende kansen ontstaan voor trainees. Bijvoorbeeld op projecten waar ik nieuwe energie of snelheid aan wil geven.”

Procesverbetering

De trainees bieden een frisse blik op processen binnen financiële afdelingen van deze organisatie. De processen worden weer eens grondig onder de loep genomen. “Weet je waar alle vier de trainees goed in zijn? Zij maken complexe informatie toegankelijk en inzichtelijk. Als er een complexe query moet worden opgeleverd, zijn de trainees in staat om dat te versimpelen.” Ze evalueren de gedachtegang bij het ontwerpproces en kijken kritisch naar verbetermogelijkheden. Ze leren snel en weten hoe de tools te gebruiken én te verbeteren.  “Chiel had voorheen nog nooit PowerBI gebruikt, maar hij maakt hier nu zelfstandig rapportages in. Hij stelt dé belangrijke vragen: waarom is dat, wat is de geschiedenis, wat is er geprobeerd, waarom ging dat goed of minder goed en wat zijn de gevolgen.

USG Finance Academy

Gedurende het traineeship, worden de trainees opgeleid in de USG Finance Academy. De leerlijnen die hier aan bod komen zijn: Persoonlijk Leiderschap, Finance Vaardigheden en Finance meesterschap. Daarnaast faciliteert deze Academy dat de trainees onderling met elkaar in contact komen en leerzame ervaringen delen. “Momenteel werken de trainees aan compliance, een belangrijk onderwerp voor de organisatie. Het is dan fijn dat ze steun hebben aan elkaar op inhoudelijke onderwerpen, maar ook over het omgaan met bepaalde situaties. Dit bevordert het eindresultaat!” Na twee jaar is de eerste fase van de Academy doorlopen en stromen de trainees door naar de volgende fase in het programma als Young Professional.

Vinger aan de pols

Daarnaast kunnen ze altijd terecht bij Julian. Hij luncht af en toe met de trainees om bij te praten en een vinger aan de pols te houden. “Ik vraag ze altijd: Wat wil je doen of leren? Wat heb je hiervoor nodig?” Binnen het vraag en aanbod probeert Julian het maximale voor de trainees te faciliteren. “Zo gaf Niek aan dat hij graag naar Management Information Center wilde, dan ga ik kijken of dat mogelijk is. Met Jules ben ik aan het nadenken over J-sox; de oplevering van financiële compliance aan de moedermaatschappij in Japan. Menno start nu binnen accounting, ik ben ervan overtuigd dat hij daar veel gaat leren. Zeker in de start van je carrière, moet je alles een keer gezien hebben. Het is gewoon goed om het hele palet van onderwerpen beet te pakken.” sluit Julian af.

Bent u nieuwsgierig geworden en benieuwd wat onze trainees binnen uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Babs Verheij via 06-5205 7302 of via babs.verheij@usgfinance.nl.

Deel dit artikel

;