Vind jouw droombaan in finance

ILLU-_FINANCE

80 professionals
in dienst

ILLU-_WORKING TOGETHER - FINANCE

60 actieve
opdrachtgevers

ILLU-_PEOPLE AT WORK - FINANCE

23 jaar
ervaring

Werken bij USG Finance

Wij helpen organisaties verder. Met een unieke combinatie van diensten en de flexibele inzet van finance professionals biedt USG Finance altijd een passende, toekomstbestendige oplossing binnen de finance recruitment. Onze finance professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau, van junior tot zeer ervaren, maar bovenal zijn het mensen met de juiste mentaliteit.

Je kunt alleen topprestaties leveren als je jezelf kunt zijn. Dan kun je groeien en net dat stapje extra zetten. Daarom krijg je bij ons veel ruimte voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Wij hebben uitdagende finance vacatures en bieden jou een keuze uit opdrachten op het snijvlak van proces, finance en IT.

pexels-andrea-piacquadio-927451_1000px
Utrecht

Talent manager

Als talent manager hou je je bezig met de begeleiding en ontwikkeling van onze Finance professionals, jij bent het vaste aanspreekpunt voor 30-35 professionals. Door jou kunnen zij het beste uit...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau HBO
Utrecht

Junior Accountmanager

Een beginnende Accountmanager met overtuigingskracht. Daar zijn wij naar opzoek! Als junior Accountmanager word jij een authentieke verbinder die op tactisch en strategisch niveau een gedegen...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Opleidingsniveau HBO
Arnhem

Business Controller

Voor een facilitaire dienstverlener in Arnhem zijn we op zoek naar een fulltime Business Controller.

 • Je draagt bij aan de totstandkoming voor de juistheid, volledigheid en...

 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau WO

Onze oplossingen

Wat de vraag ook is, maatwerk is wat ons betreft het antwoord. Door organisaties en bedrijfsprocessen snel te doorgronden, verbanden te leggen en het onderkennen van knelpunten zorgen we voor de beste oplossing voor onze opdrachtgevers. Door onze jarenlange ervaring binnen de finance recruitment vullen wij organisaties aan met kennis en expertise. We kijken altijd of we de kwaliteit van processen kunnen verbeteren. Op inhoudelijk én procesmatig vlak.

Met een team van hoogopgeleide finance professionals neemt USG Finance niet alleen specialistisch werk uit handen, maar ook projecten en complete processen. Van analyse, advies en projectmanagement tot uitvoering en detachering.

pexels-anna-shvets-5325060_1000px

Voor opdrachtgevers

USG Finance is, net als USG Legal en USG Marketing & Communications, onderdeel van USG Professionals. Een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner met een breed palet aan dienstverlening. Voor professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

pexels-ono-kosuki-6000169_1000px

Wij werken samen met

Meest recente artikelen

Accounting en control
1 minuut leestijd

De verschillen tussen Finance- en Business Control

Remco: “Zowel businesscontrollers als financial controllers duiken in de cijfers, maar elk met een ander doel. Financial controllers blikken aan de hand van data terug. Zij moeten verantwoording afleggen door te rapporteren en te controleren. Businesscontrollers zijn juist toekomst gericht”, vervolgt Remco.

Remco: “Zowel businesscontrollers als financial controllers duiken in de cijfers, maar elk met een ander doel. Financial controllers blikken aan de hand van data terug. Zij moeten verantwoording afleggen door te rapporteren en te controleren. Zij voorzien het management van rapportages van de belangrijkste resultaten en cijfers waarop het management vervolgens strategische beslissingen kan baseren.”

Gericht op de toekomst

“Businesscontrollers zijn juist toekomst gericht”, vervolgt Remco. “Ze denken datadriven mee over mogelijkheden voor meer rendement, die daarbij direct toe te passen zijn binnen de financiële mogelijkheden van het bedrijf. Hoe ze in de toekomst bijvoorbeeld efficiënter, beter en kosteneffectiever zouden kunnen werken. Maar ze zouden ook kunnen adviseren te stoppen met een product of bepaald type klanten als dat ten goede komt aan het rendement van de organisatie.”

Totaal andere persoonseigenschappen

“Bij Financial Controllers doemt al snel het stereotype beeld op van een boekhouder met goed overzicht, kennis van regelgeving en exceptionele vaardigheden in Excel. Dat beeld klopt ook wel, maar hij moet ook de vertaalslag kunnen maken van kale cijfers naar heldere rapportages en presentaties waar het management echt iets aan heeft.”

Creativiteit, overtuigingskracht en sociale vaardigheden

“Businesscontrollers zijn cijfermatig natuurlijk ook goed onderlegd, maar moeten daarnaast beschikken over een flinke dosis creativiteit en overtuigingskracht. Creativiteit om kansen te herkennen, overtuigingskracht om de directie in beweging te zetten, zodat die kansen daadwerkelijk benut worden.”

“Als businesscontroller kom je vaker achter je bureau vandaan dan een financial controller. Je moet je meer praten met mensen binnen een organisatie om te weten wat er speelt en welke risico’s er zijn. Daar horen goed ontwikkelde sociale vaardigheden bij. Bovendien moet je doelgericht zijn en visie hebben waar de business naartoe moet voor meer omzet of lagere kosten. De analyses van businesscontrollers moeten triggeren en meer gericht zijn op eenvoudige conclusies. Want je hebt niet te maken met financiële mensen. Bovendien wil je geen discussies over de data, maar over de conclusies.”

Businesscontrollers met finance basis

“Bij USG Finance leiden we veel jonge professionals op tot businesscontroller. Hoewel het een andere tak van sport is dan financial control, is het enorm nuttig als de professional wel beschikt over een stevige finance basis. Je hebt misschien wel een andere mindset en skillset nodig als businesscontroller, maar het beheersen van data blijft een belangrijk uitgangspunt voor beide functies.”

Deel dit artikel

;