Vind jouw droombaan in finance

ILLU-_FINANCE

80 professionals
in dienst

ILLU-_WORKING TOGETHER - FINANCE

60 actieve
opdrachtgevers

ILLU-_PEOPLE AT WORK - FINANCE

23 jaar
ervaring

Werken bij USG Finance

Wij helpen organisaties verder. Met een unieke combinatie van diensten en de flexibele inzet van finance professionals biedt USG Finance altijd een passende, toekomstbestendige oplossing binnen de finance recruitment. Onze finance professionals hebben stuk voor stuk een hoog kennisniveau, van junior tot zeer ervaren, maar bovenal zijn het mensen met de juiste mentaliteit.

Je kunt alleen topprestaties leveren als je jezelf kunt zijn. Dan kun je groeien en net dat stapje extra zetten. Daarom krijg je bij ons veel ruimte voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Wij hebben uitdagende finance vacatures en bieden jou een keuze uit opdrachten op het snijvlak van proces, finance en IT.

pexels-andrea-piacquadio-927451_1000px
Utrecht

Talent manager

Als talent manager hou je je bezig met de begeleiding en ontwikkeling van onze Finance professionals, jij bent het vaste aanspreekpunt voor 30-35 professionals. Door jou kunnen zij het beste uit...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau HBO
Utrecht

Junior Accountmanager

Een beginnende Accountmanager met overtuigingskracht. Daar zijn wij naar opzoek! Als junior Accountmanager word jij een authentieke verbinder die op tactisch en strategisch niveau een gedegen...


 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Opleidingsniveau HBO
Arnhem

Business Controller

Voor een facilitaire dienstverlener in Arnhem zijn we op zoek naar een fulltime Business Controller.

 • Je draagt bij aan de totstandkoming voor de juistheid, volledigheid en...

 • Dienstverband
  Fulltime (40.0 uur)
 • Contracttype Vast
 • Opleidingsniveau WO

Onze oplossingen

Wat de vraag ook is, maatwerk is wat ons betreft het antwoord. Door organisaties en bedrijfsprocessen snel te doorgronden, verbanden te leggen en het onderkennen van knelpunten zorgen we voor de beste oplossing voor onze opdrachtgevers. Door onze jarenlange ervaring binnen de finance recruitment vullen wij organisaties aan met kennis en expertise. We kijken altijd of we de kwaliteit van processen kunnen verbeteren. Op inhoudelijk én procesmatig vlak.

Met een team van hoogopgeleide finance professionals neemt USG Finance niet alleen specialistisch werk uit handen, maar ook projecten en complete processen. Van analyse, advies en projectmanagement tot uitvoering en detachering.

pexels-anna-shvets-5325060_1000px

Voor opdrachtgevers

USG Finance is, net als USG Legal en USG Marketing & Communications, onderdeel van USG Professionals. Een organisatie die zich kenmerkt door kwalitatief maatwerk, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een innovatieve en oplossingsgerichte samenwerkingspartner met een breed palet aan dienstverlening. Voor professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

pexels-ono-kosuki-6000169_1000px

Wij werken samen met

Meest recente artikelen

Accounting en control
2 minuten leestijd

Volgens plan, planning en binnen budget? De weerbarstige praktijk van project control.

Remco Blomsma, Interim Finance Director bij USG Professionals, legt de verschillen uit tussen project control en business control en gaat daarbij in op de uitdagingen van projectbeheersing.

“Project control is een compleet andere tak van sport voor businesscontrollers. Binnen een vastgesteld budget en tijdsbestek moet een vooraf bepaald resultaat behaald worden. Deze drie elementen – budget, tijd en het vooraf bepaalde resultaat – vormen samen de duivelsdriehoek. Ze zorgen voor een spanningsveld waar businesscontrollers normaal gesproken nooit mee te maken krijgen”. Aan het woord: Remco Blomsma, Interim Finance Director bij USG Professionals. Hij legt de verschillen uit tussen project control en business control en gaat daarbij in op de uitdagingen van projectbeheersing.

“Businesscontrollers houden zich normaliter bezig met de ‘vaste’ business van organisaties. Iets wat ze jaar in, jaar uit doen”, aldus Remco. “Ze denken met de organisatie mee hoe het in de toekomst beter kan. Gebaseerd op data doen ze voorstellen om bijvoorbeeld de omzet te verhogen of de kosten te reduceren”.

“Bij project control gaat het om iets heel anders”, vervolgt Remco. “De projectcontroller heeft als doel om projectdoelstellingen op ‘beheerste wijze’ te behalen. Op beheerste wijze wil zeggen dat het project op voorspelbare wijze verloopt. Risico’s op eventuele grote tegenvallers in het project moeten worden onderkend, zodat je erop kunt anticiperen en vervelende verrassingen uitblijven. Projecten hebben een duidelijk begin- en eindmoment, een eenmalig karakter en een vooraf gedefinieerd eindresultaat. Daarbij is er beschikking over beperkte hoeveelheid mankracht, budget en tijd. Dit alles maakt het een totaal andere tak van sport.”

Weerbarstige praktijk

“De praktijk van projecten blijkt altijd weerbarstiger dan vooraf gedacht. Ik moet het eerste project nog tegenkomen dat precies volgens plan, planning en binnen budget verloopt. Je moet veel alerter zijn en bovenop de doelstellingen zitten. Maar aan de andere kant moet je ook niet te halsstarrig vasthouden aan een bepaald gewenst onderdeel als dat het gehele project in gevaar brengt. Soms moet je keuzes maken die het gewenste resultaat beïnvloeden. Het vooraf bepaalde gewenste eindresultaat is niet altijd het resultaat waar je op uitkomt. En dat is niet erg.”

Duivelse dilemma's

“Businesscontrollers krijgen in projecten te maken met de duivelsdriehoek: het spanningsveld tussen budget, tijd en kwaliteit. Het is vaak onmogelijk om te voldoen aan deze drie elementen tegelijkertijd. Bijvoorbeeld: blijkt er meer budget nodig te zijn, maar wordt dat niet beschikbaar gesteld? Dan boet je in op kwaliteit of je loopt uit en haalt de deadlines niet. Blijkt de deadline te ambitieus maar moet die gehaald worden? Dan heb je meer budget nodig of je levert niet alle functionaliteiten van het eindproduct op. Dit spanningsveld is voor businesscontrollers geen dagelijkse kost, totdat ze met projecten aan de slag gaan.”

Uitdaging door dynamiek en verandering

Is het beheersen van projecten dus uitdagender dan het dagelijks werk van de businesscontroller? “Ja, Ik vind projecten veel dynamischer. Je moet continu contact houden met de projectleider en de organisatie. Welke risico’s identificeer je voor het behalen van de projectdoelstellingen? Waar moet er iets aangepast of bijgestuurd worden? Hierdoor moet je je veel leergieriger, creatiever en innovatiever opstellen.”

Er is voor project control ook een heel andere mindset nodig, vindt Remco: “Businesscontrollers zijn gewend het spreekwoordelijke gaspedaal in te drukken. Ze duiken de data in om kansen te ontdekken voor bedrijven. Ze schetsen ambitieuze en rooskleurige vergezichten en presenteren dit overtuigend, zodat de organisatie meegaat in hun verhaal. Een projectcontroller doet er juist goed aan om het rempedaal in te drukken. Daarmee bedoel ik: realistische verwachtingen scheppen over de haalbaarheid van projecten. Ze moeten de verwachtingen en risico’s goed managen. Zo kunnen ze meer projecten naar tevredenheid afronden.”

Deel dit artikel

;