De carrière van Lars Pieterman | USG Finance
Project in beeld
2 minuten leestijd

De carrière van Lars Pieterman

Lars Pieterman, een 25-jarige Finance Professional uit Zwolle, heeft in slechts drie jaar tijd een mooi carrièrepad opgebouwd. Sinds zijn afstuderen aan de Hogeschool Windesheim werkt hij met veel plezier bij USG Finance. Momenteel zit hij op opdracht bij VolkerWessels Telecom, waar hij zijn expertise inzet binnen het crediteurenteam. In dit interview deelt Lars zijn ervaringen en uitdagingen uit zijn jonge maar veelbelovende loopbaan, en geeft hij advies voor anderen die hun weg willen vinden in de financiële wereld.

Tijd voor een korte voorstelronde 

"Hoi! Mijn naam is Lars Pieterman, ik ben 25 jaar en woonachtig in Zwolle. Inmiddels ben ik 3 jaar werkzaam bij USG Finance, momenteel in de rol van Young Finance Professional. Mijn huidige opdracht is bij VolkerWessels Telecom, waarbij mijn werkzaamheden bestaan uit diverse projecten binnen het crediteurenteam.” 

Hoe ben je begonnen in je huidige vakgebied? Vertel ons wat over je carrièrepad tot nu toe! 

“Ik heb aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle Bedrijfseconomie (Finance & Control) gestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik stages gelopen bij een printbedrijf in Deventer en een stichting in Zwartsluis. Na het afstuderen ben ik direct begonnen bij USG Finance.” 

Wat beschouw je als je grootste professionele succes zover? 

“Ik heb inmiddels meerdere opdrachten namens USG Finance gedaan bij diverse bedrijven, die allen hun eigen succes kennen.”  

“Het mooiste compliment wat je van deze bedrijven kan krijgen is wanneer ze jouw opdracht willen verlengen of een hogere functie binnen het bedrijf aanbieden. Dit geeft voor mij aan dat je het goed doet op je opdracht en je klaar bent voor nieuwe uitdagingen!” 

Waren er uitdagingen die je bent tegengekomen? Hoe heb je deze overwonnen? 

“De grootste uitdaging voor mij was mijn opdracht bij Menzis. Hier was ik data-analist. Mijn collega’s data-analisten die vast in dienst waren bij Menzis zagen Excel meer als een hulpmiddel bij hun voornaamste werk (programmeren in Python). Ik ben zelf ‘redelijk goed’ in Excel, maar programmeren zit er voor mij helaas niet in. Hier moest ik dus op zoek naar een methode om goed voor de dag te komen – op een andere manier dan mijn collega’s dat deden. Dit vergde vooral een stuk innovatie, iets wat ik op die opdracht zeker heb geleerd en in mijn huidige en toekomstige opdrachten probeer mee te nemen.” 

Wat zijn de belangrijkste lessen die je in je carrière hebt geleerd? 

“Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat het kritisch beoordelen van processen essentieel is. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ondanks dat iets onverbeterbaar lijkt, er toch vaak nog iets te winnen is. Hierbij is wel belangrijk dat je dit op een goed-beargumenteerde manier brengt, en ook ‘nee’ accepteert als antwoord. 

Ondanks dat je denkt dat iets beter is en dit hebt aangegeven, kan de keuze worden gemaakt om dit niet te veranderen. Tenzij jij degene bent die hierover gaat, moet je deze keuze accepteren.” 

Welke vaardigheden beschouw je als essentieel voor in jouw vak? 

“Ik denk dat ik voor een financial communicatief vaardig ben. Ik leg vrij makkelijk contact met anderen en ga graag de dialoog aan.” 

“Je kan wel goed met cijfers zijn, maar als je de cijfers niet kan uitleggen aan anderen, schiet je er weinig mee op. Het blijven communiceren en anderen overtuigen is een vaardigheid die ik als essentieel beschouw.” 

Welk advies zou je geven aan iemand die net begint in dit vakgebied? 

“Er zijn ontzettend veel soorten opdrachten in de financiële wereld, de ene opdracht zal je beter bevallen dan de andere opdracht.”  

“Blijf vooral nieuwe dingen ontdekken en stap buiten je comfort-zone, want daar zal je de meeste dingen leren.” 

Wil jij net als Lars ook aan de slag als interim financial? Ga naar onze vacatures, lees meer informatie of zoek direct contact! Ben jij starter in het financevak? Bekijk ons Traineeship

Deel dit artikel