De onboarding van Joey Boer | USG Finance Traineeship
Project in beeld
2 minuten leestijd

De onboarding van Finance Trainee Joey Boer: De eerste dagen bij USG Finance

Bij het starten van een nieuwe baan komt er veel op je af: kennismaken met collega's, de eerste indrukken opdoen en de verwachtingen van de rol ontdekken. Voor Joey Boer, een 22-jarige ambitieuze starter, was dit niet anders. In juni 2024 behaalde hij zijn diploma Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam, en ondanks zijn brede opleiding zonder specifieke financiële achtergrond, voelde hij zich al snel aangetrokken tot de wereld van cijfers, statistieken en begrotingen.

Toen Joey op zoek ging naar de ideale start van zijn carrière, leidde zijn zoektocht hem naar USG Finance, waar hij niet alleen zijn financiële kennis verder kan ontwikkelen, maar ook persoonlijke ondersteuning krijgt tijdens zijn traineeship. We spraken met Joey over zijn eerste stappen bij ons, hoe hij de sollicitatie- en onboarding ervaren heeft en wat zijn verwachtingen zijn voor de toekomst. 

Tijd voor een voorstelronde! Vertel eens wat over jezelf. 

“Hi, ik ben Joey Boer, 22 jaar jong en woonachtig in Hendrik-Ido-Ambacht. Sinds juni 2024 heb ik mijn diploma Bedrijfskunde van de Hogeschool Rotterdam op zak. Over het algemeen heb ik geen financiële achtergrond vanuit mijn studie. Bedrijfskunde is namelijk erg breed waardoor je in verschillende sectoren aan de slag kan wanneer je de bachelor hebt gehaald.  

Sinds de middelbare school was ik al leergierig op het gebied van statistieken, cijfers en begrotingen door onder andere het vak Management & Organisatie (M&O), nu heet dit Bedrijfseconomie. Zelfs in mijn vrije tijd houd ik me zo nu en dan bezig met genoemde punten. Om deze redenen ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die starters ondersteund bij het zoeken naar de juiste rol binnen finance.” 

Hoe kwam je terecht bij USG Finance en hoe was de sollicitatieprocedure? 

“Via LinkedIn ben ik uiteindelijk bij USG Finance terecht gekomen, en – nu al – voel ik me helemaal op mijn plek hier! 

USG Finance nam na mijn sollicitatie snel contact met mij op: Binnen 24 uur kreeg ik recruiter Manon aan de telefoon om een kennismaking in te plannen. Ik ben blij dat dit online kon en het gesprek heb ik als positief ervaren. Tijdens dit gesprek kreeg ik een beter beeld van de organisatie en kon ik mijn vragen stellen.” 

“Ik heb uiteindelijk gekozen voor USG Finance vanwege de flexibiliteit en natuurlijk de auto van de zaak! De ondersteuning van de organisatie speelde ook een grote rol in mijn beslissing, zoals een persoonlijke resourcemanager en de trainingen tijdens het Traineeship.” 

“Naast de kennismaking kon ik contact opnemen met eén van de accountmanagers van USG Finance. Deze kans heb ik gepakt, omdat ik als starter nog niet zeker was van welke rol het beste bij mij zou aansluiten in combinatie met mijn ervaringen.” 

En hoe was de onboardingsdag? 

“Toen de papieren in orde waren ben ik telefonisch benaderd voor de onboardingsdag. Tijdens deze dag heb ik kennisgemaakt met het team van USG Finance op het hoofdkantoor in Almere en kreeg ik van mijn resourcemanager nog wat meer informatie. Ik heb dit als positief ervaren!” 

Je hebt niet lang stil gezeten, want je mocht op gesprek bij een opdrachtgever! Hoe ging dat? 

“Binnen een week ben ik door eén van de accountmanagers benaderd voor een potentiële opdracht. Ik ging op sollicitatiegesprek en vrijwel snel was het duidelijk dat ik hier aan de slag mocht! 

Van stil zitten leer je niets, dus ik ging ervoor. Inmiddels ben ik al een paar weken aan de slag bij deze opdrachtgever. Een andere financial van USG Finance is hier ook begonnen en samen hebben we een inwerktraject gehad – leuk om dat samen te doen en het was erg leerzaam.  

Ik heb er volle vertrouwen in om deze werkzaamheden voor de komende maanden naar een goed einde te brengen.” 

Wil jij net als Joey aan de slag als interim financial? Ga naar onze vacatures, lees meer informatie of zoek direct contact! Ben jij ook starter in het finance vakgebied? Bekijk ons Traineeship

Deel dit artikel