De onboarding van Jan Lauret
Finance Academy
1 minuut leestijd

De onboarding van Jan Lauret: "Binnenkort begin ik zelfs al op mijn eerste opdracht!"

Jan Lauret werkt sinds kort bij USG Finance. Zijn eerste dagen zitten dus nog vers in het achterhoofd en wij zijn benieuwd: hoe heeft hij zijn onboarding ervaren? Ook willen wij graag weten wat er voor hem nu op de planning staat. Daarom stelden we hem een aantal vragen:

Vertel eens, wie ben je en wat trok je aan tot de wereld van finance?

“Ik ben Jan, 25 jaar, en ik heb zowel mijn bachelor Bedrijfseconomie als mijn master Economics behaald aan de Universiteit van Tilburg. In mijn toekomstige professionele leven wil ik vooral mijn ontwikkeling op nummer eén zetten. In het financiële veld zijn er diverse carrièremogelijkheden, zoals investeringsbankiers en vermogensbeheer, maar ook corporate finance en financiële planning en eigenlijk van alles daar tussenin! Ik zag en zie veel ruimte om te groeien.”

Hoe kwam je terecht bij USG Finance en hoe verliep vervolgens de sollicitatieprocedure?

“Na het solliciteren via de website, nam Manon (recruiter) contact met mij op en hadden we een kennismakingsgesprek. Dat ging naar mijn beleving goed en dat bleek wederzijds, want ik mocht door naar de volgende ronde. In deze ronde kreeg ik opdrachten mee naar huis: een persoonlijkheidstest en een IQ-test.”

In het begin dacht ik dat ik alleen op gesprekken zou gaan tijdens de sollicitatieprocedure en ik had deze opdrachten dan ook niet verwacht. Maar ik vond het eigenlijk wel leuk om de vragen van de tests te beantwoorden!

En toen mocht je aan de slag als USG Finance professional! Hoe was je onboardingsdag?

“Wat ik fijn vond was hoe duidelijk alles werd gecommuniceerd: hoe de dag eruit zou zien, waar ik mocht parkeren en ook de dresscode – die overigens heel casual is. Tijdens deze dag leerde je nog beter hoe USG Finance in elkaar zit, met wie je gaat werken, en op welke opdrachten je terecht kan komen. 

Op de onboardingsdag waren er ook drie andere nieuwe professionals. Ik vond het fijn om de onboardingsdag tegelijk met deze drie collega’s te doen: zo bouw je gelijk een band op en de informatie die wordt gedeeld voelt ook minder overweldigend.” 

De sfeer op deze dag was informeel: ik voelde me dan ook gelijk welkom en goed op mijn plek!

Nu ben ik benieuwd: hoe waren de eerste dagen na de onboardingsdag? Wat staat er op de planning voor nu?

“Na de onboardingsdag begonnen de leegloopuren op de maandag. Je komt dan samen met andere professionals die op dit moment geen opdracht hebben. Voor mij was dit leuk, want zo leerde ik weer nieuwe gezichten kennen!”

Wat er op de planning staat is best spannend: binnenkort begin ik al op mijn eerste opdracht!

Wil jij ook aan de slag als interim financial? Ga naar onze vacatures, lees meer informatie of zoek direct contact!

Deel dit artikel