1 minuut leestijd

Een vliegende start bij USG Finance voor Tijs

Hoi, mijn naam is Tijs Janssen. Ik ben 25 jaar en woon in Nijmegen. Oorspronkelijk kom ik uit Brabant, maar door mijn studie heb ik deze gezellige provincie verlaten. Naast mijn bachelor Economie & Bedrijfskunde, heb ik ook de master Corporate Finance & Control afgerond. Toen het studeren voorbij was wilde ik graag een traineeship binnen Finance doen om praktijkkennis op te doen en te ontdekken wat echt bij mij past.

Vertel eens over hoe je terecht bent gekomen bij USG Finance.

Na mijn studie wist ik nog niet zeker wat ik wilde. Daarom trok het volgen van een traineeship mij juist. Een traject van, vaak, twee jaar waarin ik veel kennis op doe over de wereld van Finance. Het onderzoek naar de de traineeship die bij mij paste, begon simpelweg op Google en LinkedIn. Er kwamen veel zoekresultaten waarvan USG Finance er ook een was. Zelf kende ik het bedrijf eigenlijk nog niet, maar ik voelde me er toch naar getrokken. Na het lezen van de website en de vacature was ik verkocht. Het voelde voor mij als de traineeship die bij mij paste én ik solliciteerde. 

Hoe vond je de sollicitatieprocedure gaan?

Al snel ontving ik een berichtje van Manon. Ze wilde mij uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Door de afstand tussen Nijmegen en Utrecht, besloten we om dit gesprek online te voeren. Super fijn dat dit kan, was mijn eerste gedachte. Dat scheelt mij namelijk veel reistijd. Na het kennismakingsgesprek volgde er nog een tweede gesprek. Dit keer was het met een accountmanager van USG Finance. Vervolgens maakte ik een assesment. Achteraf gezien, vond ik het sollicitatieproces supersnel gaan. Een hele andere ervaring vergeleken met de sollicitaties die ik daarvoor heb gehad. 

Hoe heb je jouw allereerste dag ervaren?

Vlak nadat ik akkoord gaf op het voorstel van USG Finance, ontving ik al snel een e-mail vol informatie over mijn allereerste werkdag. Deze ochtend was gevuld met kennismakingen en informatie over praktische zaken. We sloten af met een gezellige lunch. Wat ik fijn vond, is dat ik deze dag kon beginnen met andere starters én dat ik gelijk al zo veel nieuwe mensen leerde kennen. Zo heb ik een goed beeld gekregen van iedereen en het kantoor. 

En wat doe je nu?

Ik heb nog geen opdracht en ben dus vooral thuis. Daarom was de onboarding bij USG Finance voor mij extra fijn. Zo had ik de kans om collega-starters te ontmoeten. De drempel om contact op te nemen met elkaar is een stuk kleiner. Het is fijn om met hen te kunnen praten over hoe het is om geen opdracht te hebben of over hun ervaring te horen bij hun eerste opdracht.

Wil jij ook aan de slag als interim financial? Ga naar onze vacatures of zoek direct contact

Deel dit artikel