Nasrin Alam over haar recent afgeronde opdracht voor USG Finance
2 minuten leestijd

Project in beeld - Nasrin geeft een inkijkje bij Rijnaarde Global Trading & Logistics

We zijn verheugd om een kijkje te kunnen geven in de recente interim opdracht van Nasrin Alam bij Rijnaarde Global Trading & Logistics, onderdeel van de K3 organisatie. Nasrin is al zes jaar werkzaam als Finance Professional bij USG Finance en heeft zojuist haar negende opdracht afgerond bij Rijnaarde.

Stel jezelf even voor. Hoe heet je, waar woon je, hoelang werk je bij USG en hoeveel opdrachten heb je al uitgevoerd?

Hoi, ik ben Nasrin en ik woon in Sleeuwijk. Ik werk al zes jaar bij USG Finance als Finance Professional en heb zojuist mijn negende opdracht afgerond bij Rijnaarde Global Trading & Logistics.

Kun je ons meer vertellen over de organisatie waar je je opdracht hebt uitgevoerd?

Bij mijn laatste opdracht was ik hoofdadministratie bij Rijnaarde, een onderdeel van de K3 organisatie. Rijnaarde is gespecialiseerd in scheepvaart, waarbij ze droge en natte ladingen over water vervoeren. De organisatie heeft een familiaire sfeer en een open, informele cultuur, wat het werken er heel prettig maakt. Het is echt een omgeving waar je snel op je gemak bent en waar collega's elkaar makkelijk benaderen voor vragen of overleg.

Wat maakt de cultuur bij Rijnaarde voor jou zo interessant en uitdagend?

Wat deze opdracht voor mij zo boeiend maakte, is dat het mijn eerste ervaring was binnen de scheepvaart. Ik had geen voorkennis op dat gebied, dus het was echt een kans om iets nieuws te leren. Het samenwerken met bevrachters was ook een interessante uitdaging. Het zijn mensen met een ander type achtergrond dan ik gewend was, dus het vergde soms wat extra inspanning om de juiste informatie te krijgen. Maar dat maakte het ook heel leerzaam.

Kun je ons meer vertellen over je functie als hoofdadministratie bij Rijnaarde?

Als hoofdadministratie was ik voornamelijk bezig met het inwerken van nieuwe collega's en het inrichten van een nieuwe administratie. Dat was een behoorlijk intensieve periode, vooral omdat ik ook te maken had met veel personeelswisselingen. Maar ondanks de drukte was het ontzettend leerzaam. Ik moest niet alleen de administratieve taken uitvoeren, maar ook begrijpen hoe alles binnen de scheepvaartsector werkt. Dat maakte het echt uitdagend.

Hoe is deze interim functie ontstaan en wat was jouw rol daarin?

Mijn rol als hoofdadministratie ontstond eigenlijk doordat er bij Rijnaarde een vacature was ontstaan door het vertrek van een collega. USG heeft toen contact gezocht met Rijnaarde, en zo is mijn opdracht daar begonnen. Het was eigenlijk een op maat gemaakte rol, omdat de functie van administratiemedewerker net iets te licht was voor mij.

Wat voor toegevoegde waarde heb jij geleverd tijdens je opdracht bij Rijnaarde?

Gedurende mijn opdracht lag mijn focus voornamelijk op praktische zaken, zoals het inwerken van nieuwe collega's en het opzetten van een nieuwe administratie. Hoewel ik gehoopt had meer strategisch te kunnen bijdragen, paste dit niet altijd binnen de omstandigheden. Desondanks heb ik veel geleerd en heb ik mijn bijdrage kunnen leveren aan het team.

Wat zijn twee belangrijke lessen die je hebt geleerd tijdens deze opdracht?

Een belangrijke les die ik heb geleerd, is hoe om te gaan met uitdagende collega's en hoe constructief te blijven in situaties waarin meningen kunnen verschillen. Daarnaast heb ik geleerd hoe cruciaal het is om in alle omstandigheden flexibel te blijven en te blijven streven naar groei en ontwikkeling.

Waar zie jij jezelf in de toekomst en wat zijn je ambities?

Mijn ambitie ligt in het vakgebied van projectcontrol, waarbij ik niet alleen met cijfers werk, maar ook veel communicatief bezig kan zijn met belanghebbenden. Dat lijkt me een mooie volgende stap in mijn carrière.

Wil jij ook aan de slag als interim financial? Ga naar onze vacatures of zoek direct contact

Deel dit artikel