Project in beeld
3 minuten leestijd

Project in beeld: Aan de slag bij Allego als Financial Controller

Hi, ik ben Niels Bunk, 28 jaar en ik woon sinds 2 jaar in Utrecht. Ik loop graag hard, zo heb ik in 2019 voor het eerst een halve marathon gelopen. Na mijn studie Bedrijfseconomie (nu Finance & Control) werk ik alweer 5 jaar voor USG Finance Professionals. Momenteel ben ik bezig met mijn 7e opdracht. Inmiddels heb ik dus best wat werkervaring opgedaan. Ik ben begonnen met een aantal opdrachten op de projectadministratie en crediteurenadministratie. Daarna ben ik doorgegroeid richting Financial Accounting en Financial Controlling.

Leuk! Bij welke organisatie voer je nu een opdracht uit? 

Momenteel zit ik op opdracht bij Allego in Arnhem. Allego heeft als core business het verkopen van laadsessies. Ook leveren ze laadoplossingen aan derden, zoals voor gemeentes, bedrijven en consumenten. Naast de exploitatie hiervan leveren ze service en advies. Allego is opgestart in 2013 en is voortgekomen uit Liander. In 2018 zijn ze overgenomen door een Franse beleggingsmaatschappij en sindsdien zijn ze bezig met uitbreiding.

Ik ervaar Allego als een dynamische omgeving. Ze maken op dit moment een snelle groei door waardoor er veel dingen veranderen en er ook veel ruimte is als individu om te veranderen. De verwachting is dat ze de komende jaren nog meer gaan groeien. Dit zie je ook terug in het werk, de hoeveelheid en processen die veranderen. Het is alles behalve een vastgeroeste organisatie. De afgelopen periode is Allego bezig geweest met de voorbereidingen op een beursgang, welke inmiddels heeft plaatsgevonden. Dit is super gaaf om een keer mee te maken. 

‘’Ik heb nooit ervaren dat ik extern ben, ook niet in mijn voorgaande opdrachten.’’

 

Wat fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Welke interim functie bekleed je? 

Ik ben werkzaam als medewerker Accounting/ Financial Controller binnen het Finance team. De rol is ontstaan omdat er iemand ziek is uitgevallen en is een combinatie van accounting en financial controlling. In mijn werkzaamheden heb ik veel te maken met periode afsluitingen, zoals de maand- en jaarafsluiting, waarin ik vooral bezig ben met het maken van aansluitingen en het bepalen en het verwerken van boekingen. Verder ben ik bezig met het analyseren en verklaren van diverse cijfers, dit is meer het financial control stuk. Dan kijk ik naar hoe de cijfers eruit zien en maak ik allerlei rapportages voor business control. Ten slotte ben ik bezig met de capital work is progress, wat betekent dat ik alle laadpalen op de balans activeer en kijk naar de afschrijvingen hiervan. Het leukste vind ik het maken van analyses en het verklaren van de cijfers. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een bepaalde omzetstroom die ik onder de loep neem. 

Het team is heel open en informeel en iedereen staat voor elkaar klaar. Door corona was ik in het begin niet vaak op kantoor, maar toch voelde ik mij snel thuis. De werkdruk ligt best hoog, maar hier gaan we met zijn allen goed mee om. Ik word bij veel dingen betrokken waardoor ik veel zie en mij echt onderdeel van de organisatie voel. 

Welke toegevoegde waarde heb jij geleverd tijdens je opdracht? 

Bij USG Finance Professionals heb ik verschillende rollen gehad en veel kennis en ervaring opgedaan. Mijn huidige rol sluit goed aan bij mijn ervaring en bij mijn ambitie. Ik ben gestart met een aantal opdrachten op de administratie, daarna heb ik een opdracht richting accounting gedaan en nu zit ik hier bij Allego. Deze opdracht is een perfecte combinatie van wat ik al gezien heb en waar ik naar toe wil in de toekomst.
Ik kan steeds makkelijker in een korte tijd veel verantwoordelijkheid naar mij toetrekken.  Verder merk ik dat ik vaak kan bijdragen met een frisse blik en processen aan de kaak kan stellen waar een organisatie zelf nog niet aan gedacht heeft. 

‘’De trainingen die ik binnen de USG Finance Academy krijg, dragen bij aan het realiseren van mijn doelen en ambities.’’

 

Wat heb je écht geleerd op deze opdracht, wat je meeneemt in je verdere carrière? 

Toen ik begon bij USG Finance Professionals had ik nog geen idee welke rol ik binnen Finance zou willen bekleden. Door de opdrachten die ik tot nu toe heb gedaan ben ik er stap voor stap achter gekomen wat ik interessant vind. Mijn vorige opdrachten waren perfect om ervaring op te doen en de basis van finance te leren. Ik heb gezien hoe een administratie werkt en hier heb ik nu veel aan om processen te kunnen doorzien en verbanden te kunnen leggen tussen cijfers en analyses. Dit helpt mij in mijn huidige rol zodat ik gemakkelijker cijfers kan doorgronden en de link kan leggen tussen allerlei data. 

Waar ligt je ambitie? 

Mijn ambitie ligt richting Financial control, hier wil ik me graag verder in ontwikkelen. In mijn huidige opdracht doe ik hier ervaring in op. Verder wil ik graag wat meer contact met de business, niet alleen in de cijfers en data kijken, maar deze ook ophalen vanuit het veld en de link hier tussen kunnen leggen. Ten slotte lijkt het me tof om meer te leren over tools zoals PowerBi en PowerQuery, momenteel werk ik vooral veel met Excel.

De USG Finance Academy helpt hier mij enorm in. De trainingen die ik krijg dragen bij aan het realiseren van mijn doelen en ambities. Ik heb bijvoorbeeld veel gehad aan trainingen op communicatief vlak. Hierin heb ik geleerd hoe je communicatief met andere mensen omgaat en hoe je als financial gemakkelijk contact kan zoeken met andere mensen. Je praat vooral gemakkelijk vanuit je eigen vakgebied, maar andere afdelingen zijn daar niet in thuis. De trainingen helpen om buiten je eigen kader te denken en zijn allemaal heel goed toepasbaar in de praktijk.

Wat zou jij doen als je vanaf morgen geen financial meer kan zijn?

Ik zou naar de west kust van Amerika verhuizen, daar een huis kopen en gaan genieten van het leven. Aangezien mijn passie op het gebied van Finance & Control ligt, wil ik hier in blijven werken.

Deel dit artikel