Project in beeld
5 minuten leestijd

Project in beeld: Aan de slag bij Zilveren Kruis

Hi, ik ben Joris van der Wijst en ik woon in Nijmegen. Sinds oktober 2020 ben ik in dienst bij USG Finance. Mijn allereerste opdracht was bij Liander in Duiven. Momenteel zit ik op mijn tweede opdracht en dat is bij Zilveren Kruis.

Leuk Joris, kan je wat meer vertellen over je opdracht bij Zilveren Kruis?

Zeker, Zilveren Kruis is één van de grootste zorgverzekeraars van het land. In principe werk ik in twee teams. FiPro is het team waar ik officieel onder val. Dat team bestaat uit 7 mensen, waar de gemiddelde leeftijd tussen de 30 en 40 jaar is. Het FiPro-team is verantwoordelijk voor het afronden van financiële processen. Daarnaast is er nog een team dat verantwoordelijk is voor continuïteitsbijdragen en in dat team zitten verschillende disciplines. Mensen vanuit FiPro (zoals ikzelf), maar ook mensen vanuit het kenniscentrum BI en relatiebeheer. Op deze opdracht zat eerst onze USG Finance professional Rik, maar na ruim 9 maanden was hij uitgeleerd en kon hij de opdracht overgeven aan mij. Ik ben in een lopend proces gestart, waardoor ik echt noodzakelijk ben.

̋Ik voel mij niet ‘de interimmer’. Ik word niet anders behandeld en ben echt een volwaardige collega.’’

Cultuur

Ik vind de cultuur binnen Zilveren Kruis erg positief en ik kan snel en makkelijk hulp vragen. Er staan gelijk mensen voor mij klaar en ik kan ze altijd even bellen. Toen ik net startte bij mijn opdracht werkte ik af en toe op kantoor, maar nu werk ik vooral vanuit huis. Als ik toch even behoefte heb aan een andere werkplek, werk ik op het kantoor van USG Finance in Utrecht. Het is erg fijn om dan even in een andere omgeving te werken. 

Mijn manager bij Zilveren Kruis is Robin Bos. Dat is een hele prettige manager. Als we een Bila hebben, doen we dat wel eens op het kantoor van USG Finance. Tijdens ons eerste overleg vroeg hij ‘Wat wil jij gaan leren op deze opdracht?’. Daar moest ik even over nadenken en had daar niet direct een antwoord op. Robin stuurt er echt op aan dat ik ook de kans krijg om dat te gaan leren. Ik wilde bijvoorbeeld meer leiderschap skills ontwikkelen en nu mag ik elke dag een overleg voorzitten. De kansen worden echt geboden, omdat ik daar ook proactief in was. Het is heel fijn dat ze zo met mij meedenken.

'’De mensen met wie ik in het team zit, zijn super goed in hun vak en ik kan veel van hen leren.’’

Wat houdt je opdracht precies in?

Het team continuïteitsbijdrage is in het leven geroepen omdat de zorgverleners in de eerste periode van corona veel dicht moesten en er minder mensen naar de zorgaanbieders gingen. Hierdoor hebben ze omzetverlies geleden. Om ze toch staande te houden, kregen ze over de omzet van het jaar daarvoor (2019) een bepaald percentage uitgekeerd. De gemiste omzet wordt niet volledig vergoed, maar is dus een bepaald percentage, zodat de zorgaanbieder in ieder geval zijn vaste lasten kan betalen. Dit geldt voor ziekenhuizen, tandartsen, fysio etc. Er zijn duizenden zorgverleners (groot en klein) in het hele land. Het is een actuele klus en heel interessant om dit van dichtbij mee te krijgen. Je ziet ‘de andere kant’ van corona en welke impact dat heeft.

Daarnaast houd ik me ook bezig met de meerkostenregeling. Dat gaat over alles waar zorgverleners geld aan hebben moeten uitgeven ter bescherming tegen corona. Denk hierbij aan mondkapjes en desinfectiegel. Op dit moment zitten we in de afrondende fase. Ik ben betrokken bij het opzetten van de gegevens tot het daadwerkelijk versturen van brieven. Ik ondersteun dus bijvoorbeeld ook het relatiebeheer als er vragen binnenkomen over een beslissing. Ook met de afdeling BI werk ik veel samen. Het gaat vaak om ad hoc werk en het is daarom heel divers wat ik tegenkom.

Welke toegevoegde waarde lever jij?

Het correct vastleggen van financiële data en het inzicht creëren in financiële data spreekt mij het meeste aan binnen finance. Mijn manager geeft aan dat ik makkelijk verbind, snel op mensen afstap en collega’s actief op zoek. Juist omdat ik met veel verschillende disciplines moet samenwerken is dat nodig. De mensen met wie ik in het team zit, zijn super goed in hun vak en ik kan veel van hen leren.

‘’Het voelt nog steeds wel echt dat USG Finance mijn werkgever is en niet de opdrachtgever en dat is voor mij wel heel belangrijk.’’

USG Finance Academy

De ontwikkelingen die ik in de trainingen van de Academy doormaak, gaan vooral om bewust zijn van bepaalde dingen. We hadden laatst een training over het managen van je energie. Veel dingen weet je wel, maar als het zo besproken wordt dan ga je er meer over nadenken. Daardoor heb ik dat wel meer meegenomen in mijn dagelijkse werk, ben ik meer gaan bewegen en een rondje gaan lopen. Qua hard skills heb ik nog niet heel veel trainingen gehad. Met Power BI zou ik bijvoorbeeld wel meer willen doen. Daar werk ik nu al wel mee en daardoor besef ik me nog meer hoe handig dat is om te kunnen!

Na mijn opdracht bij Liander heb ik mij op deze opdracht ook ontwikkeld als professional. De eerste opdracht was vooral heel gezellig met leeftijdsgenoten. Nu zit ik wel bij een organisatie met wat oudere mensen en een wat andere cultuur waardoor ik me daar bewuster van ben. Ik let nu meer op mijn houding.

Binnen het traineeship en de USG Finance Academy heb ik veel mensen om mee te levellen. Het is fijn om met mensen te sparren die in hetzelfde schuitje zitten. Dit heeft mij bijvoorbeeld geleerd om actief om feedback te vragen. Binnen de groep ben je nooit de enige die twijfels heeft over de toekomst, opdracht, inhoud etc. Het helpt dan heel erg om daar met anderen over te praten. Wij hebben binnen de groep een goede band, het is heel persoonlijk. Het voelt niet altijd als collega’s, omdat we op andere opdrachten zitten. Maar de eerlijkheid en band die we hebben brengt je wel dichter bij elkaar. Het voelt nog steeds wel echt dat USG Finance mijn werkgever is en niet de opdrachtgever en dat is voor mij wel heel belangrijk. Dat komt o.a. door de maandbijeenkomsten en alle activiteiten. Van het wipe out weekend, tot aan het voetbaltoernooi en alles wat daarbij komt kijken. Het is ook wel belangrijk dat je daar zelf in investeert. Dat zorgt er wel voor dat ik echt het gevoel heb dat ik bij USG Finance werk en niet bij bijvoorbeeld Liander of Zilveren Kruis. Ook zorg ik ervoor dat ik contact onderhoud met andere collega’s die op andere opdrachten zitten. Even bijkletsen tussendoor. Dus een band opbouwen, maar ook onderhouden.

‘’Er worden veel kansen geboden binnen USG Finance die ik probeer te pakken.’’

Waar ligt je ambitie? 

In de toekomst zou ik mijzelf het liefst in de richting van business control willen ontwikkelen. Ik heb gekozen voor USG Finance omdat ik niet goed wist wat ik wilde en nog geen keuze wilde maken. Ik vind het belangrijk om te blijven leren op de inhoud, maar ook op mijn skills. Bij Liander heb ik een andere functie en organisatie gezien dan bij Zilveren Kruis. Daardoor weet ik nu dat ik liever niet teveel repeterend werk wil doen, maar juist op zoek ben naar ad hoc werkzaamheden waarbij de rol van spin in het web veel beter bij me past.

Allerlaatste vraag..! Wat zou je doen als je morgen 10 miljoen wint?

Leuk huisje kopen, lang onbetaald verlof opnemen en een mooie reis maken in Zuid-Amerika. Ik zou dan met een privé jet die kant op gaan. Als meest irreële aankoop zou ik heel veel spullen voor wintersport aanschaffen en dan nog een mooie wielrenfiets.
Deel dit artikel