Project in beeld
4 minuten leestijd

Project in beeld: Aan de slag bij RGF Staffing!

Hoi! Ik ben Dana Tupker, ik woon in Zwolle. Hier ben ik ook opgegroeid, inmiddels woon ik op mezelf. Ik ben sinds september 2020 in dienst bij USG Finance Professionals, al best lang dus. Dit doe ik met heel veel plezier. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, dit doe ik drie à vier keer in de week; vooral volleybal en wielrennen. Verder borrel ik graag met vrienden en hou ik van koken.

Hoe ben je bij USG Finance terecht gekomen? 

Ik heb HBO Finance & Control gestudeerd aan het Windesheim in Zwolle. Ik was 21 jaar toen ik klaar was met studeren en ik wilde nog niet gaan werken dus toen ben ik naar Groningen gegaan om een pre-master te doen. Ik was destijds ook actief bij een studievereniging, wat ik heel leuk vond. Uiteindelijk vond ik het schrijven van nog een scriptie tegenvallen, dus ben ik niet meer begonnen aan de master. Precies op dat moment kwam USG Finance bij mij in beeld via een LinkedIn berichtje. Ik wilde gaan werken maar vond het ook belangrijk om mezelf verder te ontwikkelen. Ik wist nog niet wat ik precies binnen finance wilde gaan doen en ik was opzoek naar een jong en informeel bedrijf, dat vond ik uiteindelijk bij USG Finance Professionals.

Wat voor rol speelt de Finance Academy in jouw ontwikkeling?

De Finance Academy speelt een belangrijk rol in mijn ontwikkeling, maar ook zeker in de verbinding met USG Finance en mijn collega's. Vooral door de soft skill trainingen leer jezelf kennen en word je bewust van anderen. Je leer elkaar op een natuurlijke manier goed kennen en je leert om je kwetsbaar op te stellen naar elkaar. Onze groep kent elkaar door en door en we hebben een hechte band. Ik merk dat ik heel begaan ben met mijn collega's uit mijn Academy groep omdat ik weet wat iemand lastig vindt of wat iemand dwars zit. Onze groep is echt super open, heel vertrouwelijk en iedereen wordt geaccepteerd. Iedereen wil leren en zichzelf verbeteren. We hebben met elkaar een stimulerende sfeer gecreëerd, daardoor merk ik dat ik zelf super veel uit de trainingen kan halen en stappen kan zetten in mijn ontwikkeling.

Door de trainingen in de Academy, de summerschool weekenden en de maandbijeenkomsten zie je elkaar elke maand, dit zorgt ervoor dat je op een gelijk level komt met elkaar. Iedereen doet zijn best om er ook altijd bij te zijn, dit stimuleert andere ook weer.

Naast de Academy zit je momenteel ook op opdracht bij RGF Staffing. Kan je hier wat meer over vertellen?

RGF Staffing is het moederbedrijf van verschillende uitzend- en detacheringsbureaus. De grootste bureaus zijn Start People en Unique. RGF Staffing is ook de moederorganisatie van USG Finance. Ik werk op de FP&A afdeling. Samen met een andere collega verzorg ik de reporting richting de naar de board  maar ook naar de unitmanagers en business controllers van alle losse merken. Verder ben ik bezig met financial control werkzaamheden voor Start People, dit doe ik samen met de Manager van het FP&A team. Ik doe ook nog een aantal losse werkzaamheden die bijdragen aan het opstellen van de jaarrekening.  

 

"De opdrachtgevers van USG Finance weten dat we hier zijn om te leren en dat er dus soms extra ruimte nodig is om dingen uit te leggen. Er wordt niet van je verwacht dat je iets direct al weet."

 

Ik het begin vond ik deze opdracht best lastig. Ik had een vrij lange inwerkperiode en ik heb niet heel veel geduld en wil graag snel aan het werk en de werkzaamheden goed uitvoeren. Gelukkig heb ik in de Academy geleerd om aan te geven als ik ergens mee zit en wordt er van uit USG Finance gestimuleerd om zelf zoveel mogelijk uit je opdracht te halen, zo ook als je bijvoorbeeld meer werkzaamheden zou willen oppakken. Ik heb dit bespreekbaar gemaakt bij RGF en zij reageerde hier erg goed op en werd hier gelijk iets mee gedaan, ik vind het prettig dat hier ook ruimte voor is binnen opdrachten.  

Wat voor opdrachten heb je gedaan voordat je bij RGF bent begonnen?

Mijn eerste opdracht was bij Liander als projectadministrateur. Hier heb ik vooral basiskennis opgedaan. Na een tijdje was het werk niet heel uitdagend meer, het was vrij repeterend maar qua persoonlijk ontwikkeling heb ik dat eerste jaar veel geleerd. Ik vond het best spannend om te beginnen met werken dus daarom was het fijn om te beginnen in een vertrouwde omgeving met bekende. Ik vind gezelligheid belangrijk binnen een organisatie maar voor mij is verbinding ook een belangrijke factor. Dit komt denk ik grotendeels door de opdracht bij Liander. Dat was op een afdeling waar alleen maar USG Finance collega's zaten en de teamleider was ook een collega. Dit heeft voor verbinding gezorgd, we zijn nog steeds een hechte groep dat elkaar buiten werk nu nog steeds spreekt.

Daarna ben ik gestart bij VolkerWessels als Medewerker Concern Administratie. Dit vond ik tot nu toe de leukste opdracht. Samen met een mede collega trainee van USG Finance vormde wij een afdeling. We hebben daar heel veel verschillende taken opgepakt op het gebied van debiteuren, crediteuren, facturatie. Vaak focus je tijdens een opdracht op één afdeling maar wij hebben daar samen in een korte tijd heel veel geleerd. Voorafgaand aan de opdracht twijfelde ik of de organisatie wel bij mij paste. Ik vind het belangrijk om bij een opdracht ook een vorm van maatschappelijke impact te hebben en VolkerWessels is commercieel. Als ik nu achteraf terugkijk vind ik VolkerWessels echt een leuke organisatie waar we veel vrijheid kregen en er de ruimte was om initiatief te nemen.

Je hebt nu 3 verschillende opdrachten gedaan bij verschillende organisaties, heb je al een beeld van waar jouw interesses liggen? 

Ik ben eigenlijk steeds meer dingen aan het afstrepen, dit klinkt heel negatief maar zo bedoel ik het niet. Ik merk dat ik Business Controlling een interessante richting vind omdat ik graag met collega's schakel en hier naast cijfers ook veel menselijk contact is. Deze werkzaamheden zou ik graag in een volgende opdracht willen uitvoeren. En het lijkt me interessant om een keer een wat kleinere organisatie te zien. Ik heb nu 3 relatief grote organisaties gezien. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn en impact te kunnen maken en ik denk dat ik dat beter kan bij een wat kleinere organisatie. In de toekomst zie ik mezelf bij een organisatie met maatschappelijke impact.  

Hoe hou jij verbinding met USG Finance als werkgever?

USG Finance is mijn werkgever maar ik werk steeds op een andere opdracht voor een andere organisatie. Ik voel me gelukkig wel echt onderdeel van USG Finance. Hier heb ik zelf, zeker in het begin van mijn carrière, veel in geïnvesteerd. Ik ben regelmatig op kantoor in Utrecht, dat vind ik gezellig. Ik vind het leuk om mijn collega's weer te zien op een maandbijeenkomst en ik help soms op een evenement. USG Finance is eigenlijk de vaste factor in mijn werk. Een opdracht doe je een paar maanden en valt dan weer weg. 

De opdrachtgevers van USG Finance weten dat we hier zijn om te leren en dat er dus soms extra ruimte nodig is om dingen uit te leggen. Er wordt niet van je verwacht dat je iets direct al weet. Er zijn bepaalde kaders maar is voldoende ruimte om zelf ook een stap extra te zetten als je daar behoefte aan hebt. USG Finance staat dan echt achter je, dat ervaar ik als heel prettig. 

 

Deel dit artikel