Tips voor de Finance professional: Op gesprek als interimmer
Wanneer je bij USG Finance komt werken, ga je op gesprek bij potentiële opdrachtgevers. Dit is vergelijkbaar met een ‘normaal’ sollicitatiegesprek, maar toch een beetje anders. We noemen dit ook wel een kennismakingsgesprek of klikgesprek. Waar zit het verschil in, hoe bereid je je voor en hoe gaat het gesprek? In dit artikel bespreken wij deze zaken en geven we je aan aantal tips!
Wat is er anders tijdens het 'solliciteren' als interimmer?
Onze opdrachtgevers zijn vaak al bekend met de manier waarop een detacheerbureau, zoals USG Finance, werkt. Het warme contact is er dus al en het gesprek staat vooral in het teken van een kennismaking. Tijdens dit klikgesprek onderzoek je samen of de opdrachtgevers wensen matchen aan jouw skills.
Hoe bereid je je voor op een kennismakingsgesprek?
Ter voorbereiding verdiep je je van tevoren in de opdrachtgever; bekijk hun website en sociale media kanalen. Daarnaast kun je ook de LinkedIn pagina’s van je gesprekspartners checken – dan weet je met wie je zal spreken en voel je je beter voorbereid.
Neem ook de tijd is om de vacature grondig door te nemen en te kijken waar je matcht qua ervaringen en skills. Kijk naar jouw werkverleden of zoek soortgelijke casussen op, zodat je dit goed kan gebruiken tijdens het gesprek. Wees hier ook vooral onderscheidend in. Als interimmer ben je nooit de enige kandidaat.
Tip: Scroll ook weer eens door de site van je detacheerbureau of bel even met jouw contactpersoon voor extra tips en zodat je het verhaal weer even scherp hebt.
Hoe verloopt het gesprek?
Door je voorafgaand aan het gesprek al voor te stellen welke vragen er gesteld kunnen worden, kun je je antwoorden goed formuleren en sta je zelfverzekerder in je schoenen. Een kennismakingsgesprek heeft een aantal standaard vragen, waaronder:
- Wat spreekt je aan over het bedrijf en de specifieke opdracht?
- Waarom ben jij de meest geschikte kandidaat?
- Wat kun je toevoegen aan ons team?
Als interimmer kun je ook extra vragen verwachten en hierop voorbereiden:
- Zou je eventueel langer kunnen blijven?
- In welke tijdelijke opdrachten heb je eerder gewerkt?
- Of je wat over de werkwijze van je detacheerbureau wil vertellen.
Conclusie
Een grondige voorbereiding, inclusief onderzoek naar de opdrachtgever en de vacature, en het vooraf bedenken van mogelijke vragen en antwoorden, vergroot niet alleen je zelfvertrouwen, maar ook de kans op succes. Zo loop jij uit dat gesprek met een nieuwe interim-opdracht op zak!
Ben jij er klaar voor om op gesprek te gaan? Kom direct met ons in contact of lees meer over het werken bij USG Finance.