Unieke Olympische ervaring voor kinderen van basisscholen in achterstandswijken
Ondernemerschap
2 minuten leestijd

Unieke Olympische ervaring voor kinderen van basisscholen in achterstandswijken

Het is vroeg in de ochtend als professionals van USG MarCom, USG Legal en USG Finance het Olympisch Stadion in Amsterdam betreden. Deze dag zijn zij vrijwilliger bij NL Cares De Spelen en maken zij een unieke Olympische ervaring mogelijk voor kinderen van verschillende basisscholen in achterstandswijken. Mooi om op deze manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij!

De deelnemende scholen hebben zelf niet de middelen om een dergelijk evenement te organiseren. Dit maakt het des te belangrijker dat vrijwilligers zich inzetten om deze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Sport en beweging zijn cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen. De Spelen bieden een perfecte gelegenheid om hen hiermee vertrouwd te maken. En onze professionals zetten zich hier graag voor in. 

"Ik vind het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Zelf zit ik de gehele dag achter "Excelletjes," dus ik vond het leuk om een dag iets anders te doen. Ik keek al een tijdje uit naar De Spelen. Naast dat ik sporten heel leuk vind en de doelgroep mij aanspreekt, vind ik het belangrijk dat ieder kind de kans heeft om te sporten."

- Dana Tupker, Business controller USG Finance

Een dag vol samenwerking en plezier

Na een officiële vlaggenceremonie, een inspirerende briefing en een energieke warming-up door Nicholas Singer, beter bekend als Shaker, zit de sfeer er al meteen goed in. Het Olympisch vuur wordt ontstoken en De Spelen gaan van start! Wat volgt is een carrousel aan sportactiviteiten, waarbij samenwerking en plezier voorop staan. Gedurende de dag begeleiden onze professionals de kinderen langs diverse sportonderdelen, zoals onder andere voetbal, BMX, atletiek en "fun games". 

"Onze taak was om één van de groepen kinderen te begeleiden van activiteit naar activiteit. Ook tijdens deze activiteiten hielpen we mee en het kon natuurlijk niet ontbreken om af en toe mee te doen. De kinderen reageerden erg blij en konden hun energie kwijt in alle spellen. Het was wel wennen om meester genoemd te worden."

- Jasper Volker, USG Finance Trainee

De kinderen waren erg enthousiast om nieuwe sporten uit te proberen. Mees: "Ajax is mijn favoriete club, dus ik vind voetbal sowieso heel leuk, maar atletiek eigenlijk ook. Dat had ik niet verwacht." Dansfanaat Selma was wat kritischer: "Het was allemaal wel leuk enzo, dat dansen, maar het was veel te makkelijk voor mij!" 

USG Finance cares 

USG Finance maakt de wereld graag een beetje mooier. Dit doen wij onder andere door de samenwerking met NL Cares, een stichting die vrijwilligersactiviteiten aanbiedt met een focus op een positieve ervaring en laagdrempelige toegang.  

"Ik vind het belangrijk om iets terug te geven aan de maatschappij. In de digitale wereld waarin we leven, raken we soms de verbinding met de echte wereld en met elkaar kwijt. Het is mooi om bewust stil te staan bij het feit dat je door simpelweg aandacht te schenken en aanwezig te zijn voor anderen, van grote betekenis kunt zijn voor velen. We zouden vaker vrijwilligerswerk moeten doen. Dat maakt de wereld weer een stuk zachter en socialer. Al met al vind ik het goed en belangrijk dat we ons met een stichting als NL Cares verbinden!"

- Hannie Heuker, Senior resourcemanager USG Finance

Door mee te doen aan dergelijke initiatieven leveren we niet alleen een prachtige bijdrage aan de maatschappij, maar doen we ook onvergetelijke ervaringen op. Maartje Geerds, Business consultant USG Finance: "De mooiste ervaring was dat één van de kinderen liever nergens aan mee wilde doen, maar uiteindelijk toch aan alles meedeed. Ze vond het superleuk. We zagen haar na het dansonderdeel nog de hele dag dansen aan de zijlijn. Ook vroeg één van de meiden: “Juf, wil je tegen mij hordelopen?” Dat vond ik een hele eer." 

Deel dit artikel