Dit is waar je op let bij het solliciteren op een finance job
1 minuut leestijd

Dit is waar je op let bij het solliciteren op een finance job

Bij het solliciteren op een finance job zijn er verschillende belangrijke aspecten om in gedachten te houden. Van salarisindicaties tot flexibiliteit en van duidelijke functietitels tot de locatie van de baan, het zijn allemaal cruciale overwegingen die kunnen bepalen of een functie bij jou past. Wij vroegen via een poll op LinkedIn aan finance professionals wat zij de belangrijkste punten in een vacature vinden. In dit artikel verkennen we deze en geven we inzicht in hoe je ze kunt gebruiken om de juiste finance job voor jou te vinden!

Salarisindicatie

Kijk jij naar hoe hoog je kan verdienen bij een baan? Vind je het belangrijk dat er een salarisindicatie wordt benoemd? Staat deze erbij, let er dan goed op of de salarisindicatie bij het niveau van de job past. Een senior functie verdient natuurlijk meer dan een junior, maar ook let je op de zwaarte van de werkzaamheden. Onderzoek online of de hoogte van het salaris klopt of vraag rond in je netwerk. Iedereen verdient een eerlijk salaris.

Flexibiliteit

Wat later opstarten omdat je graag ’s ochtends in de sportschool staat? Wil je zelf bepalen welke dagen je op kantoor komt? Of betekent flexibiliteit voor jou een afwisseling aan werkzaamheden? Flexibiliteit betekent voor ieder wat anders en het verschilt zo ook per werkgever. Het is verstandig om hier dan ook rekening mee te houden. Staat er in de vacature dat ze flexibel werken faciliteren? Vraag wat zij hiermee bedoelen en zorg ervoor dat jullie beiden weten wat er te verwachten staat!

Duidelijke functietitel

Je ziet ze al een tijdje steeds vaker voorbij komen: de fancy vacaturenamen. Functietitels die heel tof en futuristisch klinken, maar waarvan je eigenlijk niet weet wat de werkgever er precies mee bedoelt. Geen poespas, maar gewoon rechttoe rechtaan - dat is wat jij zoekt in jouw nieuwe job titel! Hartstikke begrijpelijk. Kom jij zo’n vacature tegen? Je hoeft niet altijd gelijk af te haken; schroom niet om bij de werkgever aan te geven dat je niet uit de titel kan halen wat de job precies inhoudt. Vaak zullen ze de functie vervolgens duidelijk uitleggen.

Dichtbij huis

Hoe belangrijk is de locatie van de baan voor jou? Kom je graag op de fiets naar kantoor of vind je het niet erg om een uurtje in de auto of trein te zitten? Ieder heeft zo zijn voorkeur. De locatie filter je natuurlijk al in tijdens het zoeken naar een job, dus vaak zit je op dit punt al wel goed. Toch kan het zijn dat je een hele leuke vacature tegenkomt die wat verder ligt dan wat je eerst wilde. Gelukkig leven we in een tijd waar hybride werken heel normaal is. In dit geval ga je dus terug naar het punt van flexibiliteit: hoe vaak moet je nou echt op locatie werken en wat zijn de opties qua werktijden? Je hoeft een job dus niet per se gelijk af te schrijven wanneer het wat verder van huis is!

Conclusie

Het vinden van de perfecte finance job gaat verder dan alleen maar kijken naar het salaris. Het draait om het vinden van een balans tussen salaris, flexibiliteit, duidelijkheid en locatie die aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. Zo vind jij jouw perfecte match!

Wil jij aan de slag bij USG Finance? Bekijk onze vacatures of kom direct met ons in contact. Ben je starter in het financieel vakgebied? Bekijk ons Traineeship.

Deel dit artikel