Mitch van den Hater, Young Finance Professional, K3
Project in beeld
1 minuut leestijd

Project in Beeld – Aan de slag bij de K3-organisatie

Hoi, ik ben Mitch van den Hater en ben woonachtig in Arnhem. In april 2023 ben ik gestart bij USG Finance als Young Finance Professional. Op dit moment zit ik op opdracht bij GMG Grondbank en Rijnaarde Global Trading & Logistics, wat alweer mijn tweede opdracht is.

Klinkt alsof je voor twee ondernemingen werkt. Hoe zit dat?

Dat klopt. Op dit moment voer ik mijn opdracht uit bij GMG Grondbank en Rijnaarde Global Trading & Logistics. GMG Grondbank is gespecialiseerd in het hergebruik van grond en baggerspecie, terwijl Rijnaarde Global zich bezighoudt met het vervoeren van producten over water. Beide ondernemingen maken deel uit van de K3 organisatie, een echt familiebedrijf. De K3 organisatie bestaat uit vijf ondernemingen met elk hun eigen specialisatie: het winnen, verwerken en leveren van (bouw)grondstoffen, gebiedsontwikkeling, logistiek en boortechniek.

Klinkt tof! En welke rol vervul jij daar?

Ik ondersteun de financiële controllers bij het verwerken van de administratie, het gereedmaken van betalingen, het indienen van btw-aangiftes en ik assisteer bij de maandrapportage. Het grootste deel van mijn tijd besteed ik aan het verwerken van de financiële administratie. Dankzij de gevarieerde taken die ik krijg, blijft het werk uitdagend en wordt het niet eentonig. Daarom vind ik het ook leuk om deze organisatie te werken. De sfeer is informeel, iedereen is bereid om elkaar te helpen, en daarnaast krijg je de gelegenheid om jezelf te ontwikkelen.

Welke toegevoegde waarde heb jij geleverd tijdens je opdracht?

Ik ben hier om het team tijdelijk te ondersteunen vanwege een langdurig zieke collega. Er was daardoor een achterstand ontstaan in de administratie. Aan de start van mijn opdracht moest ik dus even een stapje meer zetten om te zorgen dat de administratie weer volledig bijgewerkt was. Doordat ik al ervaring had met het boekhoudprogramma Exact en met de software Scan Sys, kon ik de werkzaamheden snel en zelfstandig oppakken. Dat heeft het team erg geholpen.

Wat heb je van deze opdracht geleerd en wat wil je nog leren in de toekomst?

Ik heb mij ontwikkeld in mijn werkverdeling en deze is daardoor efficiënter geworden. Bovendien heb ik mijn aanpak van het stellen van vragen aan collega's aangepast, waardoor ik nu snel kan doorgaan met mijn eigen werkzaamheden.

In de toekomst zou ik heel graag de kans krijgen om als junior finance controller op een opdracht aan de slag te gaan. Voor mijn professionele ontwikkeling zou dat een goede stap zijn zodat ik mijn kennis van het vak nog verder kan verdiepen. Ik heb op dit moment geen voorkeur voor een bepaald bedrijf. Als interimmer sta ik juist voor van alles open!  

Wil jij ook aan de slag als interim financial? Ga naar onze vacatures, meer informatie of zoek direct contact! 

Deel dit artikel