Project in beeld
3 minuten leestijd

Project in beeld: Aan de slag bij Stork

Hi, ik ben Jasper Molenbroek en ik woon in Apeldoorn. In september 2019 ben ik bij USG Finance gestart als Finance Trainee. Inmiddels ben ik alweer iets meer dan 3 jaar in dienst en ben ik werkzaam als Young Finance Professional . Momenteel ben ik bezig met mijn vierde opdracht, bij Stork Nederland.

 

Tof! Je bent nu al 3 jaar in dienst. Wat voor soort opdrachten heb je al gedaan?

Ik ben in september 2019 in dienst gekomen en gestart op de projectadministratie bij Liander. Aan het einde van het jaar werd ik gevraagd door een USG Finance-collega om haar op te volgen als teamleider. Zo werd ik de teamlead van twee teams, een in Duiven en een in Amsterdam. Ik ben daar ruim een jaar teamleider geweest en ik heb veel mooie dingen kunnen doen. Zo heb ik onder andere het team opgeschaald en heb ik daarnaast ook een nieuw template doorontwikkeld. Tijdens mijn opdracht bij Liander werd ik door de accountmanagers van USG Finance benaderd om ook bij Gazelle een opdracht te doen als assistent productie controle. Dat was gericht op de kostprijzen van fietsen en het was een hele toffe opdracht! Ik werkte 4 dagen voor Gazelle en bleef 1 dag werkzaam bij Liander om de nieuwe teamleider te ondersteunen.

 

"De toegevoegde waarde als interimmer verschilt per opdracht. Zowel bij Liander als bij Gazelle heb ik veel werkdruk opgevangen en daarin mijn toegevoegde waarde geleverd. Daarnaast ben je als interimmer ook echt een frisse wind binnen een organisatie."

 

Inmiddels zit je opdracht bij Stork, kan je daar iets meer over vertellen?

Stork is een onderneming met een rijke geschiedenis en is ooit opgestart vanuit een machinefabriek. De oorsprong van Stork bevindt zich in Hengelo en daar is de geschiedenis ook terug te zien. Er is een hele wijk waarbij de straatnamen vernoemd zijn naar termen die met Stork verbonden zijn.

Ik ben bij Stork gestart als assistent business controller van Thermeq. Thermeq houdt zich bezig met het produceren van energie opwekkers vanuit de afvalverbranders. Denk hierbij aan ontgassers, sproeiers, branders en pompen. Dit maken en leveren ze aan verschillende partijen. Daarnaast ben ik accountant vanuit Stork voor SWIS. SWIS onderhoudt boorplatformen in de Noordzee. Ik heb dus eigenlijk twee functies binnen Stork. Ik ben gestart met de implementatie van SAP voor Thermeq. Dat begin nu echt te lopen. Rond de maandafsluiting ligt mijn focus volledig bij Thermeq, maar in de andere weken maak ik meer uren voor SWIS.

 

Wat is voor jou belangrijk tijdens je werk?

Ik vind gezelligheid heel belangrijk, maar ik vind ook dat je dit grotendeels zelf moet opzoeken. Bij een nieuwe opdracht vind ik het altijd wel belangrijk om even af te wachten. Kijken hoe de sfeer en cultuur is, voordat ik direct heel aanwezig ben. Hoe meer ik mij op mijn plek voel, hoe meer ik de sfeermaker word. Ik vind het fijn om een luisterend oor te bieden en wil betrokkenheid richting mijn werkgever tonen. Omdat je als interimmer ergens voor korte tijd zit is het lastiger om ergens echt onderdeel van uit te maken. Dat is ook niet erg, ik vind het belangrijk om fijne zakelijke contacten te hebben, maar zit daar niet om vrienden te maken.

Bij USG Finance vind ik het wel anders. Daar vind ik het leuk en belangrijk om aanwezig te zijn bij bijeenkomsten en zo mijn steentje bij te dragen. De zichtbaarheid bij je eigen werkgever is echt iets waardevols! Zo ben ik een lange tijd onderdeel geweest van de activiteitencommissie, zit ik in de ondernemingsraad en ben ik altijd aanwezig als er iets georganiseerd wordt (zoals een voetbaltoernooi of een maandbijeenkomst). Juist hierdoor leer je elkaar beter kennen en ontstaan er vriendschappen omdat je met gelijkgestemden bent. Daarnaast zijn we ook verschillende sportieve uitdagingen aangegaan (zoals een mudrun en een obstakel run), dat soort activiteiten zorgen ook echt voor verbinding.

 

Wat is jouw toegevoegde waarde als interimmer?

Ik maak onderdeel uit van de eerste groep in de USG Finance Academy, dus ik volg vanaf het begin van mijn dienstverband trainingen in de Academy. Ik heb daar veel aan gehad! Als ik kijk naar de trainingen die over persoonlijke ontwikkeling gaan, zijn dat trainingen die heel handig zijn in de praktijk. Onze Academy groep is een gemixt gezelschap waar ik mij 100% thuis voel. Het thuisgevoel wordt echt gecreëerd door USG Finance en daardoor deel je ook gemakkelijk dingen met elkaar.

De toegevoegde waarde als interimmer verschilt per opdracht. Zowel bij Liander als bij Gazelle heb ik veel werkdruk opgevangen en daarin mijn toegevoegde waarde geleverd. Daarnaast ben je als interimmer ook echt een frisse wind binnen een organisatie.

 

‘’Onze Academy groep is een gemixt gezelschap waar ik mij 100% thuis voel. Het thuisgevoel wordt echt gecreëerd door USG Finance en daardoor deel je ook gemakkelijk dingen met elkaar.’’


Waar ligt je ambitie?

Ik kom uit een ondernemersgezin waar mijn moeder en zus samen een winkel hebben en mijn vader dat ook altijd heeft gehad. Ik ben daar dus echt mee opgegroeid en zou het leuk vinden om uiteindelijk meer die kant op te bewegen. Vanuit USG Finance wil ik daarom ook graag een keer een opdracht doen bij een grote MKB’er om te ervaren hoe dat gaat. Door het te ervaren, kom ik er hopelijk achter of het écht iets voor mij is.  

Tot nu toe heb ik vooral productie organisaties gezien. Het lijkt mij heel tof om binnen te kijken bij een club zoals Etos, Kruidvat of Coolblue, de grote retailers. Daar gaat het meer over grote volumes. Met name de business control kant binnen zo’n organisatie spreekt mij aan omdat ik liever vooruit wil kijken. Door alle opdrachten die ik tot nu toe gedaan heb, weet ik nu beter wat bij mij past.

 

Jij bent echt een sportman! Welke muziek motiveert jou om het beste resultaat te behalen tijdens het sporten?

Ik luister vaak Top 40 en Nederlandstalige muziek. De oude André Hazes is mijn favoriet, maar dat is niet de beste muziek tijdens het sporten. Tijdens het sporten luister ik vaak een lijst met Veronica 100 hits opstaan. Dat zijn oude hits zoals van Guns ’n Roses en ACDC.

Deel dit artikel