Geldzaken in de spotlight: April 2024's financieel nieuws
Trends & Ontwikkelingen
1 minuut leestijd

Geldzaken in de spotlight: April 2024's financieel nieuws

Van groeiende welvaart onder Nederlandse huishoudens tot de balans tussen groen gedrag en de portemonnee, en zelfs de opkomst van de economie in de eurozone. Dit artikel brengt je op de hoogte van de boeiende hoogtepunten van het financiële nieuws van deze maand.

1 Meerderheid huishoudens staat er financieel beter voor

De portemonnees van Nederlandse huishoudens worden steeds voller! Het Nibud heeft voor de zesde keer onderzocht hoe het staat met onze financiën. En wat blijkt? Maar liefst 42 procent van de huishoudens kan nu gemakkelijk de eindjes aan elkaar knopen, tegenover 34 procent in 2018. Dat is nog eens goed nieuws.

2 Nederlanders zijn bereid tot duurzaam gedrag – zolang dat minder geld kost

We hebben allemaal wel een groen hart, toch? Nou ja, misschien een beetje... Het blijkt dat de meeste Nederlanders best bereid zijn om duurzamer te leven, maar alleen als het ze niet te veel centen kost. Geld blijkt toch wel een grote rol te spelen in onze groene beslissingen. 

3 De economie van de eurozone groeit

Tromgeroffel voor de eurozone… De economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,3 procent gegroeid, aldus de laatste cijfers van Eurostat. Lang leve de economische opmars!

Conclusie

Al met al lijkt het erop dat de financiële horizon in april 2024 helderder is dan ooit tevoren. Met groeiende welvaart binnen Nederlandse huishoudens, een groeiende bereidheid tot duurzaam gedrag (zolang het maar niet te veel kost!), en de voortdurende economische bloei van de eurozone, zijn er genoeg redenen om optimistisch te zijn over de toekomst.

Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de wereld van finance? Bekijk ook onze andere artikelen

Wil jij aan de slag bij USG Finance? Bekijk onze vacatures of kom direct met ons in contact. Ben je starter in het financieel vakgebied? Bekijk ons Traineeship.

Deel dit artikel