In gesprek met Hannie Heuker, Resourcemanager bij USG Finance | Meet the team
Project in beeld
3 minuten leestijd

In gesprek met Hannie Heuker, Resourcemanager bij USG Finance | Meet the team

Hannie Heuker werkt met veel passie en toewijding als Resourcemanager bij USG Finance. Ze is niet alleen een verbindende factor tussen professionals en de organisatie, maar ook een warme coach die mensen helpt het beste uit zichzelf te halen. Met een veelzijdige achtergrond in psychologie en coaching, en een eigen praktijk als psychosociaal therapeut, combineert Hannie haar liefde voor mensen met haar expertise in persoonlijke ontwikkeling. In dit interview deelt ze haar verhaal, drijfveren en wat haar werk zo bijzonder maakt.

Kun je jezelf kort voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan, en wat zijn je hobby’s? 

“Ik ben Hannie Heuker, ik woon in Nieuwerbrug aan den Rijn met mijn vriend Bart, onze dochter Puck (5), zoon Siem (2), hond Nelson en poes Bo. Ik ben oorspronkelijk geboren en getogen in Groningen.  

Mijn studie heeft niet veel te maken met wat ik nu doe—ik heb Vrijetijdskunde gestudeerd met een minor in Sportmanagement. Later heb ik mijn passie gevolgd door opleidingen in psychologie, coaching en psychosociale therapie te doen. Naast mijn werk bij USG Finance ben ik psychosociaal therapeut met mijn eigen praktijk. 

In mijn vrije tijd borrel ik graag met vrienden, breng ik tijd door met mijn gezin, en kijk ik Scandinavische of Franse misdaad- en thrillerseries op Netflix.” 

Wat is jouw rol binnen USG Finance? 

“Ik werk als Resourcemanager bij USG Finance, waar ik verantwoordelijk ben voor de persoonlijke ontwikkeling van onze professionals. Ik coach en ondersteun hen in hun carrière, en zorg ervoor dat ze de juiste trainingen krijgen die passen bij hun groei en ambities.  

Daarnaast houd ik me bezig met HR-vraagstukken en werk ik samen met het Accountmanagementteam om de juiste match te vinden tussen professionals en opdrachtgevers. Dit gaat niet alleen over vaardigheden, maar ook over persoonlijkheid en de wensen van de medewerker.” 

“Het is belangrijk voor me om open, eerlijk en authentiek te zijn; dit helpt om een sterke werkrelatie op te bouwen. Door regelmatig contact met onze professionals te hebben, zorg ik ervoor dat ze zich verbonden blijven voelen met onze organisatie, ook als ze gedetacheerd zijn.”

Kun je iets vertellen over je loopbaan en hoe je dit carrièrepad hebt gekozen? 

“In 2008 ben ik toevallig in de detachering terechtgekomen als pensioenspecialist, en het voelde meteen als een perfecte match. Ik hou van uitdagingen en nieuwe omgevingen, en detachering gaf me de kans om steeds iets nieuws te doen.  

Wat ik in die tijd miste, was de persoonlijke begeleiding. Ik werd geplaatst en dat was het, zonder verdere ondersteuning of aandacht. Dat vond ik vreemd, want zonder professionals heeft een organisatie geen bestaansrecht. Dit inspireerde me om een rol te zoeken waarin ik die begeleiding wél kon bieden.  

Ik heb verschillende studies gevolgd om mijn coachingsvaardigheden te verbeteren en ben in 2015 begonnen als Resourcemanager. Sindsdien heb ik mezelf opgewerkt tot Senior Resourcemanager.  

Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk als psychosociaal therapeut geopend, waar ik mensen help met stress, angsten, trauma’s en meer, via hypnotherapie, regressietherapie en EMDR."

“De combinatie van het commerciële en coachende werk bij USG Finance en het ondernemerschap in mijn eigen praktijk is perfect voor mij.” 

Hoe ben je bij USG Finance terechtgekomen? 

“Ik kwam USG Finance tegen via een advertentie op LinkedIn, en de organisatie sprak me meteen aan. De directe lijnen, de aandacht voor de professionals en de uitgebreide USG Finance Academy trokken mijn interesse. Het voelde als een plek waar echt geluisterd wordt naar de behoeftes van medewerkers en waar veel mogelijkheden geboden worden.”

Wat vind je het leukste aan je werk, en waar haal je het meest voldoening uit? 

“Het mooiste aan mijn werk is de groei die ik zie bij de professionals binnen onze organisatie. Ze beginnen vaak als trainees, nog zoekend en onzeker, en ontwikkelen zich tot volwaardige professionals die hun kwaliteiten en uitdagingen kennen. Het is prachtig om te zien hoe ze hun vleugels uitslaan, zekerder worden en echt hun plek vinden.” 

“Iedere professional is uniek, en bij USG Finance mag iedereen zijn of haar talent volledig benutten en laten groeien. Het is ontzettend tof om daaraan bij te dragen en mensen te zien bloeien.” 

Welke uitdagingen kom je tegen in je werk? 

“De grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat onze professionals zich verbonden blijven voelen met USG Finance, ook al zijn ze vaak gedetacheerd bij een opdrachtgever. Dit vraagt om regelmatig contact en open communicatie, zodat we signalen opvangen en inspelen op hun behoeftes.  

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen wat de professional nodig heeft en wat de opdrachtgever vraagt, en ervoor te zorgen dat beide partijen tevreden zijn. Maar dat maakt het werk ook zo leuk en dynamisch.” 

Hannie’s energie en haar toewijding aan de persoonlijke ontwikkeling van anderen maken haar een waardevolle en inspirerende collega bij USG Finance. Met haar mix van commercieel inzicht, coaching en empathie weet ze precies hoe ze professionals kan ondersteunen en motiveren om het beste uit zichzelf te halen! 

Lijkt het jou ook leuk om als interim financial aan de slag te gaan met een Resourcemanager aan je zij? Kom met ons in contact of neem een kijkje op onze vacaturepagina

Deel dit artikel