Jorn vertelt over zijn ervaringen tijdens het USG Finance Traineeship
Finance Academy
1 minuut leestijd

Jorn vertelt over zijn ervaringen tijdens het USG Finance Traineeship

Tijd voor feest, want Jorn heeft het USG Finance Traineeship afgerond! Drie jaar vol werkervaring, het bijspijkeren van vakkennis en het ontdekken van verschillende rollen binnen het finance vakgebied: En nu een mooi certificaat op zak. Hoe was het traineeship voor hem?

Gefeliciteerd met het afronden van het USG Finance Traineeship! Wij horen graag over hoe je de afgelopen jaren hebt ervaren. Hoe ben je in eerste instantie terechtgekomen bij ons traineeship?

“Dankjewel! Ik ben eigenlijk best gemakkelijk bij het USG Finance Traineeship begonnen. Na mijn studie kwam ik via LinkedIn in contact met recruitment van USG Finance. Via daar is het balletje gaan rollen en ben ik uiteindelijk in dienst getreden.”

Wat vond je het leukste aan het traineeship?

“Wat ik het leukste vond was dat we gedurende drie jaar een traineegroep hadden met collega’s waarvan je kan leren en waarmee je samen werkt aan je ontwikkeling. Het contact onderling was altijd heel informeel en erg prettig.”

Kun je ons vertellen over een uitdagend project of situatie waar je tijdens je traineeship mee te maken kreeg en hoe je daarmee bent omgegaan?

“Na mijn opdracht bij VolkerWessels kreeg ik de mogelijkheid om bij de Duitse tak te gaan werken aan een Power BI dashboard. Dit in combinatie met dit opzetten in het Duits zorgde ervoor dat ik flink aan de bak moest. Door veel op te zoeken en te oefenen met Power BI is het uiteindelijk een groot succes geworden. Dat kwam met name door mijn werk veel te toetsen bij medewerkers en het management. Ik stelde veel vragen als: ‘klopt dit zo?’ en ‘is alles correct?’”

Hoe heeft het traineeship bij USG Finance jouw persoonlijke en professionele groei beïnvloed?

“Ik heb vooral veel geleerd over welke rol ik ambieer en ben meer te weten gekomen welke soorten organisaties bij mij passen.”

Dat is uiteindelijk ook waar het traineeship om draait: ontdekken in welke functie ik graag werk en bij welke organisatie.

Hoe zie je jouw toekomst in de financiële sector na het afronden van dit traineeship, en welke stappen ben je van plan te nemen om die doelen te bereiken?

“De komende jaren wil ik groeien naar een rol als business controller. Het traineeship heeft mij hier al goed op voorbereid en mij een stapje voor gegeven, want ik werk inmiddels al in deze rol!”

Als je de laatste drie jaar in 3 woorden mocht beschrijven, met betrekking tot het Traineeship, welke woorden zou je gebruiken?

“Ik zou zeggen: persoonlijk, inhoudelijk, ontwikkelingsgericht. En vooral het kader van uitzoeken wat je wilt is een groot voordeel van het traineeship.”

Wil jij net als Jorn ook stappen maken in jouw finance carrière, maar heb je nog geen idee wat jij wil doen in dit vakgebied? Lees snel meer over het USG Finance Traineeship en kom in contact!

 

Deel dit artikel