Project in Beeld – Roy Pasman bij Arup BV  in Amsterdam
Project in beeld
2 minuten leestijd

Project in Beeld – Roy Pasman bij Arup BV in Amsterdam

Maak kennis met Roy! In dit interview vertelt hij hoe het is om als interim finance professional van USG Finance te werken. Hij vertelt ons over zijn vijfde opdracht via USG Finance en wat hij tot nu toe al in zijn huidige functie leerde.

Korte voorstelronde!

“Mijn naam is Roy Pasman en ik woon in Amsterdam. Onderhand ben ik nu 3.5 jaar in dienst van USG Finance en is Arup BV nu mijn vijfde opdracht. Hiervoor had ik opdrachten bij Liander, PWC, Lidl en Just eat.”

Kun je meer vertellen over Arup BV?

“Arup is een wereldwijd ingenieursadviesbureau en al bijna 25 jaar actief in Nederland. Zij helpen hun opdrachtgevers bij het oplossen van complexe bouwkundige opgaven. Dit doen zij door gebruik te maken van hun wereldwijde netwerk en vanuit een multidisciplinaire ontwerpbenadering. Bij alles wat Arup doet, staat duurzaamheid centraal.” Vertelt Roy.

Over de grootte en de cultuur van het bedrijf vertelt Roy het volgende: “Vanwege het internationale karakter kom je veel verschillende culturen tegen. Arup BV heeft op dit moment 239 werknemers. Als groot bedrijf vind je bij Arup een gemengde cultuur, maar met een informele sfeer. Op kantoor is alles goed georganiseerd en wordt er hard gewerkt door professionals. Je bent vrij om te dragen wat je wil en er gelden flexibele werktijden en werklocaties.”

Roy is een Financial Project controller binnen zijn opdracht. Hij is werkzaam in een team van vijf mensen. 

“Tijdens mijn opdracht ben ik voornamelijk bezig met het coördineren van de financiële kant van projecten, ben ik het contactpersoon voor projectmanagers, maak ik de financiële positie van projecten inzichtelijk en stuur ik bij waar mogelijk en verwerk ik uiteenlopende verzoeken (van factureren tot aan timesheets”.

Het is volgens Roy vooral interessant om de projectmanagers en projectdirectors te ondersteunen met de financiële kant van hun projecten. Voornamelijk door het verschil in kennis van financiën per projectmanager of project director.

“Persoonlijk vind ik het ook fijner om vooruit te kijken in plaats van terug in de tijd. Bij deze opdracht maak ik budgetten en forecasts die invloed hebben op de financiële resultaten van projecten.”

Wat zie jij als jouw toegevoegde waarde tijdens deze opdracht?

“Het aanbrengen van overzicht in de projecten. Ik werk gestructureerd en daarom maak ik afspraken met mijn collega financial project controller. Hierdoor is het altijd duidelijk wie verantwoordelijk is voor welk type project.  Daarbij ondersteun ik ook andere teamleden. Ik sta er altijd voor open om anderen te helpen, als die het werk zelf niet meer aankunnen. Denk hierbij aan het verzamelen van documentatie voor de accountantscontrole. Ook ben ik op dit moment nog bezig met het automatiseren van processen, wat ik bij veel van mijn projecten probeer toe te voegen. Hier kunnen we de projectmanagers automatisch herinneren aan de geplande facturatie en later in het proces ook weer die facturen automatisch laten versturen.”

Kun je 2 dingen benoemen die je écht hebt geleerd op deze opdracht en die je meeneemt in je verdere carrière?

“Ik heb geleerd om snel te schakelen tussen verschillende taken en projecten. Er zijn meer dan 100 projecten, waardoor het belangrijk is om mijn aandacht zo goed mogelijk te verdelen. Je werkt niet aan één taak, maar aan vele korte taken op een dag. Aansluitend op het vorige punt heb ik geleerd om overzicht te houden en prioriteiten te stellen. Zoals eerder vermeld zijn er veel taken en projecten, waardoor je zelf moet bepalen wat de prioriteit heeft en welke taak later uitgevoerd kan worden.”

Waar ligt je ambitie?

“Ik wil in de Finance blijven, wat natuurlijk een heel breed vakgebied is. De functies die mij aanspreken zijn analytisch / nauwkeurig / vooruitkijkend. Als je dat combineert met een sector waar ik interesse in heb, dan kom je naar mijn mening tot een mooie opdracht.”

Wil jij ook aan de slag als interim financial? Ga naar onze vacatures, lees meer informatie of zoek direct contact!

Deel dit artikel