Project in beeld
2 minuten leestijd

Project in beeld: Aan de slag bij Allego

Mijn naam is Jasper Boogers en woon in het pittoreske Brabantse dorp Udenhout. Ik ben sinds 2008 werkzaam voor USG Finance en heb al aardig wat mooie interim opdrachten gedaan bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers zoals Fokker, Jumbo, VolkerWessels en Allego.

Sinds januari 2021 werk ik op interim basis voor Allego. Allego is in 2013 begonnen als start up en is momenteel hard op weg om één van de toonaangevende spelers te worden op het gebied van e-laden met ruim 130 medewerkers. Het bedrijf biedt betrouwbaar e-laden aan steden, bedrijven en consumenten. Door corona heb ik voornamelijk via Teams vanuit huis gewerkt maar ondanks dat kwam ik in een warm bad op de Finance afdeling. De sfeer is informeel, open en met de nodige ambitie, wat zeker bij mij past.

Allego groeit enorm hard en verdubbelt bijna jaarlijks in omzet. Door deze snelle groei moet er nu al nagedacht worden over hoe het bedrijf klaar is voor de toekomstige groei. Deze groei zorgt ook voor meer verplichtingen ten aanzien van stakeholders. Om dit in goede banen te leiden is er tijdelijk meer capaciteit nodig. Tevens gaat Allego binnenkort over op IFRS en dit zal ook de nodige aanpassingen binnen de financiële inrichting van het bedrijf vergen. Al met al is er geen dag hetzelfde en zijn er diverse projecten waar ik onderdeel van mag zijn.

 

De werkzaamheden

Mijn functie ligt op het snijvlak van Financial- en Business Control. Ik rapporteer aan de Finance manager en probeer een brug te bouwen tussen het Financial Control team en de Business Controllers. Mijn jarenlange ervaring in beide functies helpt hier zeker bij en met mijn “interim” bril ben ik altijd op zoek naar verbetertrajecten in de huidige processen.

 

Mijn toegevoegde waarde

Ik kijk altijd eerst een aantal weken waar ik met mijn ervaring het beste bij kan dragen om het team verder te helpen. Bij Allego probeer ik met name mijn ervaringen, tips en tricks te delen met de Financial Controllers en meer controles in te bouwen om betrouwbare en stabiele cijfers te rapporteren. Tevens probeer ik verder te kijken dan de Finance afdeling en zoek de samenwerking op met de operationele afdelingen. Als consultant heb ik al jaren het motto “niet jezelf onmisbaar, maar juist misbaar maken”. Zo hou je meer tijd over om echte procesverbeteringen door te voeren en het bedrijf verder te helpen.

Allego is nog een relatief klein bedrijf, maar groeit echt enorm snel. Het “klaarmaken” van het bedrijf voor de toekomst was voor mij een nieuw aandachtsgebied. Meer vooruit durven te kijken en bij elke stap denken “zou dit proces ook nog werken als we tien keer zo groot worden”. Dat is iets wat ik uiteindelijk ook weer mee zal nemen naar andere opdrachtgevers.

 

Mijn ambitie

Mijn hart ligt echt bij Business Control. Samen met operationele afdelingen kijken hoe we beter, sneller en efficiënter de gestelde doelen kunnen behalen. Bruggen bouwen en teams coachen om dit te bewerkstelligen. Hierbij zijn de soft skills van een interim Finance professional naar mijn mening dus net zo van belang als de vakinhoudelijke kennis. Dit probeer ik als trainer van onze Finance Academy dan ook zeker mee te nemen in mijn trainingen aan onze Young Professionals.

Deel dit artikel