Project in beeld
1 minuut leestijd

Project in beeld: Aan de slag bij Liander als Teamlead

Mijn naam is Martijn van Loon en ik werk nu ruim anderhalf jaar bij USG Finance. Ik ben geboren in het mooie Drenthe en inmiddels woon ik in Apeldoorn. Op dit moment zit ik op opdracht bij Liander waar ik ben doorgegroeid naar Teamlead.

De organisatie

Alliander is een netwerkbedrijf dat bestaat uit een groep bedrijven met in totaal circa 7.100 medewerkers (6.900 FTE) waar Liander onderdeel van uitmaakt. Liander is verantwoordelijk voor het netbeheer en heeft de wettelijke taak de gas- en elektriciteitsnetten te beheren en te ontwikkelen. De netto-omzet van Liander bedroeg in 2020 circa 2 miljard met een balanstotaal van 9,4 miljard. Binnen Liander heerst er een informele cultuur wat helpt om de werkzaamheden waar wij verantwoordelijk voor zijn goed te kunnen uitvoeren gezien er veel geschakeld wordt met diverse functionarissen binnen het bedrijf.

De werkzaamheden

De functie die ik momenteel bekleed is de functie van Teamlead van de flexibele USG Finance schil binnen de afdeling Projectadministratie GVRN. Op de projectadministratie verklaren we afwijkingen t.o.v. de voorcalculatie en verzorgen we een juiste financiële afhandeling van projecten. Mijn rol hierin is, de dagelijkse aansturing van de collega’s van USG Finance die binnen de flexibele schil werkzaam zijn. De afgelopen jaren is de flexibele schil een stuk groter geworden waardoor wij momenteel een groot deel van de cases afhandelen, met een team van 17 professionals. Voor deze collega’s ben ik naast aanspreekpunt ook sparringpartner ten behoeve van de ontwikkeling binnen hun opdracht, zo zorgen we er samen voor dat we kwalitatief goed werk opleveren. Naast de intensieve samenwerking met mijn collega’s zijn er diverse andere stakeholders zoals accountmanagers, resource managers, recruiters en uiteraard ook stakeholders binnen Liander zelf. Hier sta ik regelmatig mee in contact waardoor ik de verbindende factor ben om een opdracht goed te laten verlopen. Hierdoor is elke dag anders, wat het voor mij zeer uitdagend houdt!

Mijn toegevoegde waarde

Voordat ik doorgegroeid ben naar de rol van Teamlead heb ik bijna een jaar zelf cases afgehandeld, ook nu is dit nog onderdeel van mijn takenpakket. In die periode heb ik in korte tijd veel kennis op gedaan omtrent de afhandeling van projecten waardoor ik voor Liander een gesprekspartner ben geworden voor verbeterinitiatieven. Een voorbeeld hiervan is het mee ontwikkelen van de ‘kleinste tafel’ waarbij regelmatig meetings zijn met ketenpartners om gezamenlijk de oplopende nazorg te kunnen managen.

Als ik terugblik wat ik geleerd heb tijdens deze opdracht is dat voornamelijk het afwegen van belangen van diverse stakeholders waar ik mee te maken heb en dit tot één geheel samen te brengen. Dit neem ik zeker mee in het vervolg van mijn carrière.

Mijn ambitie

Wanneer ik vooruitblik zie ik mijzelf in de toekomst graag weer een soortgelijke rol bekleden. Echter wil ik eerst nog meer ervaring opdoen binnen de verschillende takken van Finance om de inhoud meer eigen te maken. 

Deel dit artikel