Project in beeld
2 minuten leestijd

Project in beeld: Aan de slag bij Vion Food als General Ledger Accountant

Hi, ik ben Jessny Wegman en ik woon in Arnhem. Sinds april werk ik bij USG Finance als Finance trainee en momenteel ben ik bezig met mijn eerste opdracht bij Vion. In mijn vrije tijd houd ik van sporten, vooral fitness. Dat doe ik 6 keer per week. Daarnaast ga ik graag uiteten en naar feestjes met vrienden en vriendinnen. En werk ik in het weekend bij ICI Paris.

Leuk! Kan je iets meer vertellen over je opdrachtgever Vion?

Zeker, Vion is een grote producent van vlees en plantaardige alternatieven. Zo hebben zij ook vestigingen in Duitsland en België. Al het vlees in de supermarkt komt van Vion. Ik verzorg voor Vion de boekhouding voor 2 bedrijven. Nadat ik de systemen goed heb leren kennen, ben ik ook betrokken bij andere projecten die er lopen. Ik vind het fijn dat mijn manager bij Vion ziet dat ik snel dingen kan oppakken en daardoor nieuwe taken aandraagt.

Op dit moment werk ik aan een programmeringsproject waarbij collega’s kosten kunnen declareren. Zo check ik o.a. de belastingregels en of de kosten dan automatisch goed geboekt worden in SAP. Voor deze taken werk ik ook veel samen met het kantoor in Duitsland.


‘’Voordat ik begon bij USG Finance had ik weinig verwachtingen van het interimmen in het algemeen. Ik stond er heel open in, maar ik was natuurlijk wel wat gespannen toen deze opdracht startte.’’

 

Vion is een grote organisatie, maar er heerst geen hiërarchische cultuur en de sfeer is heel informeel. Ik werk op de boekhoudingafdeling met 8 collega’s, misschien krijg ik er in de toekomst nog wat nieuwe collega’s vanuit de USG Finance Academy bij😉! Mijn collega’s zijn allemaal heel aardig en helpen graag! Doordat ik ook samen werk met de internationale kantoren in Duitsland, Zweden en Denemarken is mijn Engels ook enorm vooruit gegaan!

Wat goed om te horen! Wat valt je op in je interim functie?

Bij Vion gingen er een aantal mensen op zwangerschapsverlof waardoor de organisatie op zoek was naar financials. Daarbij heeft Vion USG Finance ingeschakeld om ze te helpen met het vinden van goede vervanging! Dit is de eerste keer dat Vion en USG Finance met elkaar samenwerken. Zoals ik vertelde, is dit mijn eerste interim opdracht, maar het voelt alsof ik hier in vaste dienst ben! Ik maak echt onderdeel uit van het team en ik word ook niet anders behandeld. Doordat ik ‘extern’ ben, kan ik vanuit een frisse blik bepaalde werkzaamheden doen. Dat is wel écht een voordeel.

 

‘’Ik was bang dat ik zonder ervaring een vreemde eend zou zijn, maar die onzekerheid was echt niet nodig.’’

 

Voordat ik begon bij USG Finance had ik weinig verwachtingen van het interimmen in het algemeen. Ik stond er heel open in, maar ik was natuurlijk wel wat gespannen toen deze opdracht startte. Ik had namelijk geen financiële werkervaring en iedereen werkt al zo lang bij Vion. Maar nu, na de eerste periode, kan ik wel echt zeggen dat ik trots op mezelf ben en eerlijk gezegd ook wel een beetje verbaasd dat het mij eigenlijk heel goed af gaat! Ik was bang dat ik zonder ervaring een vreemde eend zou zijn, maar die onzekerheid was echt niet nodig. Tot nu toe is het dus echt heel leuk, omdat ik ook steeds meer verantwoordelijkheden krijg.

Welke toegevoegde waarde heb jij geleverd tijdens je opdracht en wat heb je geleerd?

Ik heb de werkdruk van de interne collega’s kunnen verlichten. Dat vinden zij wel echt fijn!

Wat belangrijk is in deze functie, is dat jij je tijd goed indeelt. Het is zo belangrijk om een goede planning te maken. Daar loop ik soms nog wel tegenaan. Zeker nu ik steeds meer verantwoordelijkheden krijg. Dat is natuurlijk super tof, maar daardoor is discipline nog belangrijker geworden. Gelukkig helpt mijn manager mij er goed bij en deelt zo wat tips en tricks!

Laatste vraag…kies jij zelf ook voor Vion in de supermarkt?

Dat is wel grappig, want ik zit op de varkensafdeling, maar ik eet zelf geen varkensvlees. Maarrr… als ik nu door de supermarkt loop, denk ik wel altijd aan Vion als ik de vleeswaren voorbij loop!

Deel dit artikel